1.610 TL Ödeme Yapılacak! Öğrencilere Şahane Fırsat Yine Devletten Geldi!

1.610 TL Ödeme Yapılacak! Öğrencilere Şahane Fırsat Yine Devletten Geldi!

ABONE OL
14 Şubat 2023 09:38
1.610 TL Ödeme Yapılacak! Öğrencilere Şahane Fırsat Yine Devletten Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maddi durumu yerinde olmayan ailelerin okuyan çocukları bu sırlara oldukça sıkıntı yaşıyor. Yaşlanan sıkıntılara devlet çözüm buldu. İşte detaylar… Edinilen bilgiye göre vatandaşlar kendi ihtiyaçlarını zor karşılarken eğitim alan çocukların varlığı ayrı bir yük oluyor. Ebette hiçbir anne baba için çocukları yük olmuyor ancak maddi olarak da çıkmazda olunduğu bir gerçek. Yaşanılan bu durumun yakın takipçisi olan devlet yeni bir destek ödemesi için kolları sıvadı. Ana okulundan lisans eğitimine kadar birçok kademden öğrenciye devlet desteği verecek olan devlet şartları da belirledin. Belirlenen şartlar arasında not ortalamasını veya başarı sıralaması yer almayacak. Okuyan ve ihtiyacı ola tüm çocuklara bu ödemeler yapılacak. Konuşan şartlar genellikle maddi duruma yönelik oluyor. Bunda dolayı isten evrakların çok iyi şekilde hazırlanması gerekiyor.

Ülke çapında parasal zorluk çeken gereksinim sahibi ailelere eğitim öğretim giderleri amacıyla çocuk başına bin 611 TL destek ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler genel olarak ilkokul, ortaokul, lise ya da üniversite de çocuğu olan velilere gerçekleştiriliyor. Her ay yapılan ödemelerin yatıp yatmadığı ile alakalı detaylar da hesaplara bakılarak denetim edilmektedir.

İhtiyaç sahibi ailelerin destek ödemesi başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılmasının sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirilecek sayfaya erişim sağlanarak ‘sosyal ve ekonomik destek hizmeti ön başvurusu’ kısmına tıklanılmalı. Sağ üstte yer alan ‘yeni başvuru’ evresinde çıkan form doldurmalı ve onaylanmalı.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP