DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
Sigorta Girişi Olan Vatandaşlara 801 Liralık Ödeme!

Sigorta Girişi Olan Vatandaşlara 801 Liralık Ödeme!

SGK'nın yaptığı geri ödemeler arasında Cenaze Yardımı da bulunmakta, cenaze yardımcı ücreti ne kadar oldu? Cenaze yardımı ne zaman alınabilir? Yardım almak için başvuru şartları nedir? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Sigorta Girişi Olan Vatandaşlara 801 Liralık Ödeme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun, geri ödemesini yaptığı fakat unutulan ödemeler arasında kalan cenaze ödemesi vefat eden kişinin ailesine ödenmekte. Ödemelerde ilk olarak eş ve çocuğa ödeme tercihi bulunur fakat eşi ya da çocuğu olmayan vatandaşların anne, baba ve kardeşleri de bu ödemeyi alabilirler, bu ödemelerden faydalanabilmeniz için kesinlikle başvuru yapmanız gerekiyor başvuru yapmayan vatandaşlar ödeme ne yazık ki alamıyor. TÜİK’in verilerine göre TÜFE oranlarındaki artış 2019 senesinde 716 lirayken 2020 yılında cenaze yardımları için 801 Liralık Ödeme yapılacak.

Nasıl Başvurulur?

Başvurular dilekçe ile yapılmakta, ölüm tarihinin belirtildiği bir dilekçeyle birlikte Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’ne ya da Sosyal Güvenlik Merkezi’ ne başvurulmalıdır. Sigortalı kişinin ölüm tarihi nüfus kütüğüne henüz işlenmemişse dilekçe yanı sıra ölüm belgesi de kuruma verilmelidir. Kişinin vefat tarihi itibariyle beş yıl içerisinde başvuru yapma hakkınız vardır 5. Yıl geçtiğinde ise kişiler bu haktan vazgeçmiş sayılırlar ve başvuru yapamazlar. Cenaze yardımı ödemesi yalnızca bir kez ölen kişinin ailesine ödenir, ölüm aylığı ile aynı değildir.

Kimler Başvurabilir?

Sigortalı bir vatandaşın iş kazası ya da meslek hastalığı sonucunda vefat etmesi halinde

Malullük, yaşlılık ve ya iş görmezlik belgesi olan vatandaşlar vefat ettiğinde

En az 360 günlük yaşlılık ve ölüm sigortası bildirilen vatandaşların vefatında bu haktan yararlanılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP