DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
BOTAŞ: Artık gaz ödemeleri dolar ile yapılacak, %49.5 zam uygulandı
  • Finans 365
  • Finans
  • BOTAŞ: Artık gaz ödemeleri dolar ile yapılacak, %49.5 zam uygulandı

BOTAŞ: Artık gaz ödemeleri dolar ile yapılacak, %49.5 zam uygulandı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), elektrik üretim santrallerinin doğalgaz alımına %49.5 oranında zam yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
BOTAŞ: Artık gaz ödemeleri dolar ile yapılacak, %49.5 zam uygulandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) elektrik üretim santrallerinin satın aldıkları gazın fiyatına 1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olması kararı ile birlikte %49.5 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Enerji üretim şirketleri ise bunun üzerine yeni zamlar için hazırlık yaparken, %49.5 oranında zam uygulanmasının Türkiye tarihinde daha önce görülmediği ve elektrik fiyatlarına rekor oranda zamlar uygulanmasına neden olabilecek olduğu belirtildi.

Dünyanın en pahalı enerjisi ve gazını kullanan ülkelerinden birisi olan Türkiye, bugünden itibaren hem gaz fiyatına, hem elektrik fiyatına daha fazla para ödemek zorunda kalacak.

BOTAŞ: Dolar ile ödenecek

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), elektrik üretim şirketlerinin bundan sonra ödemeleri de TL ile yapmasına izin vermeyecek olduklarını ve dolar ile ödeme yapılmasına karar verildiğini açıkladı. Bu açıklama enerji üretim şirketlerinin bundan sonraki ödemelerini dolar üzerinden dolar olarak yapmalarını ve o güne ait kur seviyesine göre ödeme yapmalarını sağlayacak.

Enerji ve doğalgaz kıtlığının bu sene Türkiye için gerçek olabilecek olduğuna dair senaryo ve iddialar bu kararların hemen ardından daha fazla gündeme gelmeye başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP