DOLAR

32,5775

0.02%
EURO

34,8860

0.04%
ALTIN(gr)

2.422,70

0,02%
BİST 100

%
Son Haberler Herkesin Yüzünü Güldürüyor Zam Mı Geliyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Son Haberler Herkesin Yüzünü Güldürüyor Zam Mı Geliyor?

Son Haberler Herkesin Yüzünü Güldürüyor Zam Mı Geliyor?

Kadınlar için verilecek ödeneklerin tutarı açıklandı. Buna göre bazı ödemelerin zamlı olması söz konusu. Pandemi dolayısıyla işten çıkarılan kadınların sayısında hayli artış gözleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Son Haberler Herkesin Yüzünü Güldürüyor Zam Mı Geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle hamile olan ve doğum yapan kadınlar için bu durum kaçınılmaz son gibi. Aynı durum eşi vefat eden kadınlar için de söz konusu olmaya başladı. Eşi vefat eden kadınlar herhangi bir sosyal güvenlik kurumuyla bağlantılı olmadığından iş verenlerin en sevdiği kesim oluyor. Haksız fesihler en çok burada karşımıza çıkıyor. Yapılan açıklamaya göre devlet hem bu kadınların haklarını savunacak hem de maddi olarak destek olmaya çalışacak. Devlet destekleri tamda bu notada devreye girecek. İş verenlerin haksız fesih durumunu önlemek ve olası işten çıkartılma vakalarında maddi olarak sıkıntı yaşamlarını önlemek için devlet destek vereceğini açıkladı.

Minimum 300 TL Cepte

Edinilen bilgilere göre kısa çalışma ödeneklerin verilmesine tam gaz devam edilecek. Normal şartlar altında 2 ay işten çıkartılmama gibi bir durum söz konu. Ancak belli kanunların ve kuralların içine dahil ederek iş sözleşmenin bozulması bugünlerde moda halini aldı. Durum böyle olunca devlet, desteklerin kapsamını ve tutarını da artırdı. Verilecek ilk ödenek anneler için doğum parası olacak. SGK’lı olan anneler için geçerli olacak bu ödem ile 1300 TL’ye kadar ödeme alınabilecek. Buna ek olarak minimum 300 TL verilme seçeneği var. Diğer bir ödeme ise eşi vefat eden ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan kadınlar için tasarlandı. Bu tasarlamaya göre zamlı şekilde 700 TL ödeme alacaklar ve bu ödeme 2 ayda bir kadınların eline geçmiş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP