DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Gelir Testi Borçlarının Tamamının Silinmesi İçin 30 Kasım Uyarısı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Gelir Testi Borçlarının Tamamının Silinmesi İçin 30 Kasım Uyarısı!

Gelir Testi Borçlarının Tamamının Silinmesi İçin 30 Kasım Uyarısı!

Gelir Testi yapılandırmaları ve borç ödemeleri için vatandaşlara 30 Kasım uyarısında bulunuldu. Borçların yapılandırılması ve silinmesi için 30 Kasım'ın gününün hatırlatıldığı uyarıda vatandaşların yapmaları gereken işlemlere dair bilgiler verildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Gelir Testi Borçlarının Tamamının Silinmesi İçin 30 Kasım Uyarısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelir Testi yapmayan vatandaşların sistemde gözüken borçlarını yapılandırmaları ve sildirmeleri için başvuruda bulunabilecekleri süreç doluyor.

Konuya ilişkin vatandaşlara yapılan son uyarı ise Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından geldi. Kurum yayımladığı basın açıklamasında borç yapılandırma sürecinin 30 Kasım olduğu ve işlemlerini yaptırmamış vatandaşların işlemlerini bu süreçte yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

GELİR TESTİ BAŞVURULARI İÇİN SÜREÇ DOLUYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü yapmış olduğu basın açıklamasında, 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 18 Mayıs tarihi itibariyle yürürlükte olduğunu hatırlattı. Bu kapsamda Genel Sağlık Sigortası kapsamına alınan vatandaşların 30 Kasım 2018 tarihine kadar gelir testi yaptırmaları gerektiği açıklandı. Gelir Testi sonucuna göre vatandaşların borçlarının yapılandırılacağı veya silineceği açıklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Eskişehir İl Müdürlüğü Tarafından Yayımlanan Basın Açıklaması

“Gelir testi sonucunda ödeme gücü olmadığı tespit edilen vatandaşlarımızın Genel Sağlık Sigortasına ait geçmiş borçlarının tamamı silinecektir. 7143 Sayılı Kanun ile Nisan 2018 ve öncesi döneme ait Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının faizleri silinerek, anaparanın 31 Aralık 2018’e kadar ödenebilme imkanı getirilmiştir. Ayrıca vatandaşlarımızın geçmiş döneme ait Genel Sağlık Sigortası prim borcunun olup olmadığına bakılmaksızın 31 Aralık 2018 tarihine kadar sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri sağlanmıştır. Bu kapsamdaki vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları için, 30 Kasım 2018 tarihine kadar ikametlerinin bulunduğu ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek gelir testi yaptırmaları gerekmektedir”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP