DOLAR

32,3490

0.29%
EURO

35,1363

-0.06%
ALTIN(gr)

2.307,83

1,37%
BİST 100

%
Tesla’nın Bitcoin Çıkışı Herkesi Düşündürüyor

Tesla’nın Bitcoin Çıkışı Herkesi Düşündürüyor

Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla’nın mali kayıtları gündemi hareketlendirdi. 272 milyon dolarlık satışın olduğu gözlemleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Tesla’nın Bitcoin Çıkışı Herkesi Düşündürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şirketin ilk çeyrekte bitcoin alamsı ve bitcoinleri kazanca dönüştürmesi Elon Muskl’ın söylenilenleri hatırlattı. Alınan bitcoinler ciddi bir getirir sağladı. 1.5 milyar dolarlık bitcoin alınmıştı ve bitcoinlerin hareketleri şirket tarafından da sıkı şekilde takip ediliyordu. Yapılan takipler neticesini verdi ve şirkete ciddi oranda kazanç sağladığı görüldü. Bu kazançlara karşılık bitcoinlerin bir kısmını satan Musk tamamını elden çıkarmayarak bitcoine hala şans verdiğini de göstermiş oldu. Yapılan açıklamaya göre bitcoinlerin 1 ayda getirmiş olduğu kazanç şirketin 1 yıllık kazancına eş değer. Böylesi bir kar zara dengesinde Musk’ın bitcoinden vazgeçmesi olanaksız gibi gözüküyor. Elon Musk çıkan bu haberlerden sonra Twitter üzerinden çeşitli açıklamada bulunarak yine HODL mesajı vermeyi ihmal etmedi. HODL kelime manası olarak elde tutma olarak biliniyor. Bu mesajı ile beraber aslında bitcoinleri elden çıkarmayacakları mesajını da çok net şekilde vermiş durumda.

Bitcoin Durumlardan Etkilenmiyor

Elon Musk sosyal medya hesaplarına hangi kripto parayı yazsa o biriminin değerlendiği bir gerçek. Şu sıralar bitcoinle olan ilişkisi de yatırımcıları oldukça sevindiriyor. Bitcoinin eski şaşalı günlerin geri döneceğini belirten bu atılımlar yatırıcımlar umutlandırırken temkinli olmaya da zorluyor. Çünkü Musk başka bir kripto para birimine de yönlenebilir. Bundan dolayı yatırıcımlar kadar piyasayı takip eden yorumcular da tetikte. Elon Musk’ın bitcoin açıklamasında sonra bitcoin durumdan fazla etkilenmedi. Bu da gösteriyor ki bitcoin ünlülerin manipülasyonlarından ziyade gerçek değerlerle harekete eden bir para birimi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP