DOLAR

32,5156

-0.08%
EURO

34,9504

0.31%
ALTIN(gr)

2.434,07

0,47%
BİST 100

%
8 Ayrı Ödeme Paketi İçin Onay Geldi Vatandaşın Ağzı Kulaklarında
  • Finans 365
  • Finans
  • 8 Ayrı Ödeme Paketi İçin Onay Geldi Vatandaşın Ağzı Kulaklarında

8 Ayrı Ödeme Paketi İçin Onay Geldi Vatandaşın Ağzı Kulaklarında

Pandemi dolayısıyla vatandaşların cebi git gide boşaldı. Hiçbir yere yetişemeyen vatandaşların imdadına devlet koştu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
8 Ayrı Ödeme Paketi İçin Onay Geldi Vatandaşın Ağzı Kulaklarında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre vatandaşlar için 8 farkı ödeme söz konusu. Ödemeleriniçeriğinde esnaflar da var, ev hanımları da var. Bundan dolayı toplumun her kesimine hitap eden bir sistem kuran devlet vatandaşlarını yalnız bırakmayarak pandemi günlerine damgasını vurdu. Edinilen bilgiye göre verilmesi planlan ilk ödeme esnafları için 3 aylık destek ödemesi. Pandeminin gidişatına göre değişecek olan süre için ilk etapta 3 ay uygun görüldü. Üçer aylık sürelerlevatandaşlarınödemeleri uzatılacak. Buna ek olarak ödemeler PTT aracılığıylaesnaflaraverilecek. Esnafların vergi levhası ile başvuru yapmaları yeterli olacak. Diğer ödeme ise anneleregeliyor. Buna göre annelerin iş görmezlik ödeneği alacağı kesinleşti.

Zamlı Ödeme Bekleniyor

Annelerin doğum sonrası işe gitmeleri neredeyse imkansız. Bundan dolayı anneler içinde devlet ödeme yapmayı planlıyor. Planlan bu ödeme asgari ücrete göre düzenlenecek. Bu yüzden 7 bin TL olarak planlanan ödemenin ilerleyen günlerde artarak zamlı şekilde ödenmesi bekleniyor. Zamlı ödeme ile beraber 8 bin TL’ye kadar ödeme alınması söz konusu. Bir diğer ödeme ise yaşlı veengellileriçinyağacak. Bu ödemde ise aylık maaş şeklinde olacak. İlgililer bazı ödemeleriperiyodikolarakdüzenlerken bazı ödemeleri sadece birkez yapacak. Bu sebepten E Devletüzerindenbaşvuru yaparken yapılan açıklamalara dikkat edilmedir. Yaşlılar ve engelliler için verilecek aylık 711 TL olarak düzenlendi. Yaşlıların bu ödemden yararlanması için emekli maaşı dahil hiçbir maaş almaması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP