Ev Almak İsteyeler Bu Haber Size Devlet Yatırımınıza Ortak Oluyor

Ev Almak İsteyeler Bu Haber Size Devlet Yatırımınıza Ortak Oluyor

İlk kez ev alacak olan vatandaşlar ve yıllardır dur durak demeden birikim yapanlar için haber devletten geldi. Yapılan açıklamaya göre belli şartları sağlayan vatandaşların ev alması için devlet ödeme gerçekleştirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Ev Almak İsteyeler Bu Haber Size Devlet Yatırımınıza Ortak Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evi olmayan ve ilk kez ev alacak olan vatandaşlar için paylaşılan bu duyuru için tüm çalışmalar sonlandı. Vatandaşların başvuru ekranlarını gün içinde takip etmesi isteniyor. Eğer vatandaşın daha önceden biriktirmiş olduğu 80 bin TL’si mevcut ise devlet 120 bin TL ödeme gerçekleştirecek. %40 birikimi olan vatandaşa %60 oranında destek sağlayarak vatandaşın ev sahibi olması kolaylaştırılacak. Düşük faz oranlarının kullanılacağı belirtilirken bazı özel durumlar için verilen ödemeler geri istenmeyecek. Vatandaşın destekten yararlanması için birikimi banka hesabında yapmış olması gerekiyor. Eğer kişi banka harici bir yerde birikim yapıldıysa düşük faizli kredi imkanından yararlanacak.

Birikimin Ne Zamandır Yapıldığı Çok Önemli

Eğer bankada birikim yapılmışsa ve istenen vade sürelerinde birikim bankada kalmışsa o zaman devlet katkı oranlarını artırarak ger ödemesi kredi imkanı sağlamış olacak. Buna göre 36 ila 47 ay boyunca birikim yapan vatandaşa 24 bin TL teşvik ödemesi yapılacak. 48 ile 59 ay arasında birikim banka hesabında tutulmuşsa o zaman devlet teşviği 26 bin TL olacak. 60 ay ve üzeri içinse bu tutar 28 bin TL olarak belirlendi. Kredi işlemleri esnasında banka bilgilerin de dökümü sistemde görüleceğinden vatandaşın ekstra bir çabaya girmesine gerek yoktur. Çiftler bir hesap açarak bu birikimi sağlayabilecekleri gibi ayrı ayrı da birikim yapmış olabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP