DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
TAŞERON İŞÇİYE MÜJDELİ HABER SONUNDA GELDİ! Tayin Hakkı, Çifte Zam Uygulaması ve Yüzdelik Dilim Konularında Sıcak Gelişme!
  • Finans 365
  • Finans
  • TAŞERON İŞÇİYE MÜJDELİ HABER SONUNDA GELDİ! Tayin Hakkı, Çifte Zam Uygulaması ve Yüzdelik Dilim Konularında Sıcak Gelişme!

TAŞERON İŞÇİYE MÜJDELİ HABER SONUNDA GELDİ! Tayin Hakkı, Çifte Zam Uygulaması ve Yüzdelik Dilim Konularında Sıcak Gelişme!

Bir milyon işçinin maaş zammı, özlük hakları, mali ve sosyal haklarını içeren Toplu İş Sözleşmesi dönemine giriliyor ve gözler Çalışma Bakanlığı’na çevriliyor. 4B statüsünde olan taşeron işçiler taleplerini ve özellikle maaş zammı ile ilgili isteklerini Çalışma Bakanı’na bildirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
TAŞERON İŞÇİYE MÜJDELİ HABER SONUNDA GELDİ! Tayin Hakkı, Çifte Zam Uygulaması ve Yüzdelik Dilim Konularında Sıcak Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her 6 ayda bir %4 zam alan işçiler yeni dönem için daha fazla zam talebinde bulunacak. Giderek artan enflasyon ve her geçen gün zorlaşan hayat şartları sebebiyle %4’lük zammın kendilerine yetmediğini ifade eden taşeron işçiler zam talebi için Çalışma Bakanı’nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

4D’li taşeron işçiler toplu iş sözleşmesi ile belirlenecek olan zam oranını ve diğer haklarını titizlikle takip ediyor. Kadroya geçen işçiler toplu iş sözleşmesi için adeta gün sayıyor. Enflasyon oranının %10’unun üzerinde olduğu göz önünde bulundurulursa 2020 yılı için asgari ücrete yapılacak olan zammın %15 civarında olması bekleniyor. Hükümet ile sendikanın görüşmesiyle şekillenecek olan toplu iş sözleşmesi beklenen zammın gerçekleşmesi durumunda işçiler için rahat bir nefes olabilir.

BOZOVA BELEDİYESİ’NDEN İLK MÜJDE!

Bozova Belediyesi BOZBEL A.Ş. bünyesinde çalışan işçilere ve 696 sayılı KHK uyarınca kadroya geçen işçilere rekor zam yaptı. Hür Belediye İş Sendikası bünyesinde de bulunan işçilere %45 oranında rekor bir zam yapıldı. Bozova Belediyesi’nin yapmış olduğu bu rekor zam heyecanlı ve meraklı bekleyişi artırıyor.

Taşeron İşçi Zammı Ne Kadar Olacak?

Taşeron işçiye yapılacak olan zammın enflasyonda yüksek olması beklendiğinden asgari ücrete gerçekleştirilecek zammın %15 civarında olması tahmin ediliyor. Sendikaların talepleri ve görüşmeler neticesinde şekillenecek olan zamları meraklı bekleyiş sürüyor. Türk İş Sendikası 6 aylık dönem için ne kadar zam talebinde bulunduğunu Çalışma Bakanı’na bildirmeye hazırlanıyor. Çalışma Bakanı’nın da vereceği öneri neticesinde bir orta yol bulunması bekleniyor. Bahsedilen minimum zam oranı ise %15 olarak konuşuluyor.

Zam talepleri dışında şartlı ya da şartsız tayin hakkı verilmesi, bayram ve eğitim için verilen ücretlerin artırılması, yüzdelik dilim çalışmasının gözden geçirilerek maaş düzenlemeleri yapılması ve taşeron işçiler için görev tanımı yapılması gibi talepler de söz konusu. Ayrıca taşeron işçilerin koşulsuz tayin hakkı, eşi kamuda çalışanların tayin isteklerinin gerçekleştirilmesi ve il içi-il dışı tayin taleplerinin göz önünde bulundurulması gibi talepleri de söz konusu. 31 Ekim’de gerçekleşecek görüşme neticesinde toplu iş sözleşmesinin işçilerin yüzünü güldürmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP