DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Öğrencilere Son Dakika Müjdesi Burs Alır Gibi Devlet Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öğrencilere Son Dakika Müjdesi Burs Alır Gibi Devlet Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Öğrencilere Son Dakika Müjdesi Burs Alır Gibi Devlet Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor

Pandemi koşulları altında eğitim almaya çalışan öğrencilere devlet kol kanat germeye devam ediyor. 821 TL ödeme için geri sayım başladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Öğrencilere Son Dakika Müjdesi Burs Alır Gibi Devlet Ödeme Yapmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aileler son dönemde temel ihtiyaçlarını bile zor karşılar duruma geldi. Devlet desteklerinin ardı arkası kesilmezken eğitim hayatı devam eden öğrenciler de unutulmadı. Eğitim masraflarının karşılanması konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler belli şartlar dahilinde devletten her ay düzenli şekilde 821 TL ödeme alacak. Bu ödeme ile aileler çocuklarını Çocuk Esirgeme Kurumu gibi kurumlara teslim etmek zorunda kalmayacak. Ayrıca çocuklar da sadece ders çalışmaya odaklanabilecek. Barınma, yakacak, gıda ödemelerinin ardından okuyan öğrencilere yapılacak olan bu ödemeye şimdiden yağmur gibi başvuru yağıyor. Başvurular esnasında duruma göre başka destek ödemelerinin yapılması da söz konusu olacak.

Birçok Kurum Aracılığı ile Ödeme Yapılacak

Öğrencilerin eğitim kademeleri kapsamında ayırıma gitmeyen devlet her kademeden öğrenciye ödeme yapacak. Kademe ilerledikçe ödenecek meblağ da artacak. 821 TL ödemesine ek olarak başka başlıklar altında yine öğrencilere olacak şekilde ödeme yapılacak. Bu ödeme Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde gerçekleştirilecek. Kız öğrenciler için 75, erkek öğrenciler için 50 ve yetim öğrenciler için 150 TL ödeme gerçekleştirilmesi bekleniyor. Sosyal Hizmetler Kurumu ise bu ödemelere ek olarak 821 TL ödeme yapacak. Diğer eğitim kademeleri için yapılacak ödemeler de açıklandı. Buna göre okul öncesi için 450 TL, ilkokul öğrencisi için 684 TL, ortaöğretim öğrencileri için ise 730 TL ödeme gerçekleştirilecek. MEB sınavlarında üstün başarı gösteren öğrenciler için başka ödemeler yapılması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP