DOLAR

32,3393

0.24%
EURO

35,1048

-0.16%
ALTIN(gr)

2.308,28

1,37%
BİST 100

%
Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Düzenleme Kararı

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Düzenleme Kararı

Bankaları kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. İlgili düzenlemede, bankaların bazı elektronik ürünlere dair sağladıkları kredi taksitleri değiştirildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:43
Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Düzenleme Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

27 Kasım tarihli Resmi Gazete’de Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Söz konusu yönetmelik değişikliği ile bankaların cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımlarında sağladıkları kredilerin taksit oranları yeniden belirlendi.

BANKALARIN KREDİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEŞİKLİK

Resmi Gazete’de yer alan düzenlemeye göre; 1/11/2006 tarihli ve 26333 sayılı Resmi Gazete’de yer alan yönetmelikte bazı değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğine göre, “cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz.” maddesi değiştirildi.

Fiyat ve ürünlere göre yeni bir düzenlemenin yapıldığı kararın o maddesi şu şekilde belirlendi. “tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz.”

Resmi Gazete’de yer alan kararda ayrıca cep telefonu amacıyla alınan kredilerin taksit oranının 6 aydan 12 aya çıkarıldığı da duyuruldu. İlgili madde; (1) 12/A maddesinin üçüncü fıkrasında fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde altı ay olan vade sınırı 31/1/2019 tarihine kadar on iki ay olarak uygulanır.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP