DOLAR

32,5547

0.11%
EURO

35,0202

-0.08%
ALTIN(gr)

2.439,07

0,14%
BİST 100

%
Barınma Ödemelerinde Yeni Gelişme Her Aile Şimdi Bunu Konuşuyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Barınma Ödemelerinde Yeni Gelişme Her Aile Şimdi Bunu Konuşuyor

Barınma Ödemelerinde Yeni Gelişme Her Aile Şimdi Bunu Konuşuyor

Yeni dönem ödemelerinden olan barınma ödeneklerine yeni bir başlık eklendi. Eşya destek ödemeleri olarak geçen ödeme sayesinde herkes evine eşya alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Barınma Ödemelerinde Yeni Gelişme Her Aile Şimdi Bunu Konuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden ev tamiratı, ev bakım onarım gibi destek ödemelerinde bulunan devlet yeni sezonda eşya ödemelerine de başlayacak. Evinde tadilata dayalı bir sıkıntı olmayan ancak eşya eksiği olan vatandaşların yararlanması için başlatılan çalışmaya şimdiden ilgi büyük. Binlerce hanenin yararlanacağı ödemeler için kısa zamanda ödemeler yapılmış olacak. Bunun için kişilerin başvuru oluşturması gerekiyor. Önceden sistemde kaydı olan vatandaşlara re ’sen eşya ödemeleri yapılmayacak. Başvurulardan hemen sonra evi incelemek için ekip gönderilmesi planlanıyor. İnceleme esnasında evin durumu gözlenecek. Eşya alındıktan sonra nem, aşırı soğuk gibi dış faktörler ile hızlı yıpranabilir. Bu durumun önüne geçmek için gerekiyorsa ilk etapta bakım onarım çalışmalarınagidilecek.

Evlerin Bakımlı Olması Önemli Olacak

Bakım onarım çalışmaları ilgilerin belirlediği sınırların dışına çıkmıyorsa ücretsiz şekilde yapılacak. Ancak bakım onarım uzun sürecekse ve cevap alınmayacaksa ya bakım onarım için ödeme sağlanacak ya da prefabrik ev kurulması için farklı bir ödeme verilecek. Ancak ilk etapta eşyanın konulacağı ev düzeltilecek. Kişi evini normal standartlara getirdikten sonra eşya destek ödemesi almış olacak. Destek ödemesi 5 bin TL olarak hesaplandı. Eşya ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların geliri kişi başı 701 TL’yi aşmamalıdır. Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca alınacak ve incelenecek. Tüm işlemlerin ortalama 1 ay gibi kısa bir sürede bitmesi öngörülüyor. Yapılacak ödeme devlet tarafından geri istenmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP