Kredi kartı aylık faiz oranı ne kadar?

Kredi kartı aylık faiz oranı ne kadar?

Kredi kartı aylık faiz oranı 2019 yılında yeniden MB tarafından değiştirildi. MB kredi kartından alınabilecek faizi güncelleyerek faiz oranlarını değiştirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Kredi kartı aylık faiz oranı ne kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartı kullananlar kredi kartının özetinde en alt kısmında veya belirli bir yerinde ne kadar aylık faiz alındığını görebilirler. Bankalar bu bilgiyi oldukça iyi saklar ve kredi kartından kestikleri faizin bilinmesini istemezler.

O kada çok harcama yapan bir kişinin bu bilgiyi görmesi ve bu bilgiden haberdar olması da pek mümkün olmaz. Kredi kartı üzerinden alınan faiz oranı çok fazla olabiliyor ve kredi kartının limitine göre alınan faiz oranı daha fazla artabiliyor.

Kredi kartı aylık faiz oranı %2.65 olarak belirlendi. 1.000 liralık kredi kartından aylık olarak alınabilecek faiz oranı 25 TL ile sınırlandırılırken, tüketicinin kredi kartı limitine göre bu oran değişiyor. Kredi kartının limitinin yüksek olması durumunda aylık alınacak kredi kartı faiz oranı değişebilir.

Kredi kartı günlük faiz oranı %2.25 faiz oranı olarak belirlendi.

Kredi kartından alınan faiz oranlarına tüketicinin hiçbir itiraz hakkı bulunmuyor. Eğer fazla faiz kesildiyse tüketicinin bankaya itiraz etmesinin önünde engel bulunmuyor ancak bankalar bunu otomatik olarak kestikleri için böyle bir olayın tüketicilerin başına gelme olasılığı neredeyse yok kadar azdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP