DOLAR

32,3198

0.2%
EURO

35,1018

-0.09%
ALTIN(gr)

2.295,49

0,80%
BİST 100

%
Bu Haber Herkesi İlgilendiriyor Haberi Duyan Banka Hesaplarını Kontrol Etti
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bu Haber Herkesi İlgilendiriyor Haberi Duyan Banka Hesaplarını Kontrol Etti

Bu Haber Herkesi İlgilendiriyor Haberi Duyan Banka Hesaplarını Kontrol Etti

Uzun zamandır destek ödemelerinin üzerinde çalışan devlet nihayet çalışmalarını bitirdi. Yapılan açıklamaya göre başvuru yapan her vatandaş ödeme alacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Bu Haber Herkesi İlgilendiriyor Haberi Duyan Banka Hesaplarını Kontrol Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre uzun zamandır toplu destek ödemelerine hazırlanan devlet çalışmalarını tamamladı. Kamuoyunun gündemine bomba gibi düşecek çalışmadan herkes yararlanacak. Ev hanımları, çalışanlar, öğrenciler, engelli vatandaşlar en çok yarar sağlayacak olan gruplardan. Başvuruların hemen başlaması için talimat verildi. E Devlet üzerinden alınacak olan başvurularda gidişata göre farklı alternatifler de izlenebilecek. Milyonlarca vatandaşın başvurulara akın etmesi bekleniyor. Bu paketle beraber devlet desteğinden faydalanmayan vatandaş kalmayacak. Başvurunun türüne göre 837 TL ile 1625 TL arası ödeme yapılması bekleniyor. Özellikle yaşlı bakım ve engelli bakım için ayrılan ödemenin fazla olduğu belirtildi. Ev hanımları ve öğrenciler de pakette unutulmadı.

Birçok Ödemeye Zam Yapıldı

Enflasyon ve diğer ekonomik verilerin üzerinde çalışan ilgililer devlet destek ödemelerinin tutarını yaklaşık %39 oranında artırdı. 3.4 milyon hanenin başvuru yapması beklenirken ilerleyen dönemlerde bu sayısının artması da bekleniyor. Değişen ekonomik dengeler ile beraber ülke de ekonomi politikalarını değiştiriyor. Bu sebeple destek ödemesi alacak vatandaşların sayısı çoğalsa da devletin ayırdığı ödenek de artmaya devam ediyor. Evde bakım desteği zamlanarak 1625 TL’ye kadar çıktı. Evde bakım desteğine ek olarak 65 yaş üstü vatandaşlar için yaşlılık aylığı da bağlanacak. Yaşlılık aylığına da zam yapan devlet 699 TL ödeme sağlıyor. Aynı değişiklik engelli maaşları için de geçerli. Engel durumuna göre aylık 558 TL ile 837 TL arasında ödeme yapılması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP