Anne ve Babalar Müjde! Anne Babaya 2 bin 638 TL Hemen Ödeme Yapılıyor!

Anne ve Babalar Müjde! Anne Babaya 2 bin 638 TL Hemen Ödeme Yapılıyor!

Destek ödemelerini sıklıkla araştırıldığı şu günlerde anne ve babalara müjdeli haber geldi. Anne ve babaların alabileceği 2 bin 638 TL ödeme için neler yapılmalıdır? Anne ve babalar 2 bin 638 TL ek ödemeyi nasıl alabilir gibi soruları cevabını sizler için haberimizde derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Anne ve Babalar Müjde! Anne Babaya 2 bin 638 TL Hemen Ödeme Yapılıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan anne babaları ilgilendiren bu haber medyanın gündemini uzun süre meşgul edecek haberlerden biri olacağa benziyor.

Esasında 2016 yılında yürürlüğe giren yasadan çoğu çalışanın haberi yok. Yasa kapsamı anne ve babaların çalışırken çocuklarına da sağlıklı bir şekilde bakabilmelerini içeren bir tasarı ile yürürlüğe konulmuştu.

Özellikle kadın işçilerin çalışma hayatından uzak kalmaması bununla birlikte çocuklarına da yeterli bir şekilde ilgi göstermesi için düzenlenen yasa maddi iyileştirmeleri kapsıyor.

Ödeme Hesaplaması Nasıl Yapılır?

2020 yılı temel alınarak gerçekleştirilecek hesaplama işleminde asgari ücret üzerinden hesaplama gerçekleştiriliyor. İşçi maaşları yarı devlet yarı işveren şeklinde karşılandığı için İŞKUR kaydınızın muhakkak bulunması gerekiyor. Net asgari ücrette 2.324 TL ödeneğin yarısını devlet yarısını da işveren ödediğinden bu iki yarıyı birleştirdiğinizde Pandemi döneminde çalışamayan işçiler devlet desteği ille birlikte aylık 2.638 TL net maaş alabilecekler.

Detaylı bilgiye ulaşmak için kayıtlı olduğunuz İŞKUR merkezlerine gidebilir ya da e- devlet üzerinden sorgulama yaparak şartları öğrenebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP