DOLAR

32,6028

0.38%
EURO

34,8206

0.23%
ALTIN(gr)

2.504,33

0,82%
BİST 100

%
Türkiye İçin Ekonomik Kriz İddiaları Gerçek Mi?

Türkiye İçin Ekonomik Kriz İddiaları Gerçek Mi?

Türkiye ekonomisinin krizde olduğu ve borçların ödenemediği bugünlerin en fazla dikkat çeken ve korkutan konuları arasında ilk sırada...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Türkiye İçin Ekonomik Kriz İddiaları Gerçek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk ekonomisinde yaşanan sorunlar ve sıkıntılar daha fazla arttı. 450 milyar doları daha fazla aşan dış borcu ile ödenemeyecek kadar fazla borca sahip olan Türkiye, bu borcun ödenmesi için diğer ülkelerden kredi alma yolunu tercih etmeye başladı.

Türkiye’nin bilinen 450 milyar dolar borcu hergün daha fazla artıyor ve dolar kuruna 1 kuruş artış olması 1 milyar dolar civarında ek borcun artmasına sebep oluyor. Vatandaşların daha fazla vergi ödemek zorunda kalması, sigara, alkol, giyim, teknoloji ürünlerinden daha yüksek vergiler alınmasının nedeni de ekonomik krizlerin yaşanmasını engellemeye yönelik adımlar olurken, Türkiye’nin bugün ekonomistlere göre açık bir kriz yaşamasa bile krize doğru gittiği bilgisi paylaşılıyor.

Ekonomi yönetiminin yeni dönemde nasıl adımlar atacak oldukları konusunda henüz daha sistemin tam oturmaması ve ekonomik önlemlerin yeterince alınamaması vatandaşları korkuturken, ABD’nin Türkiye’ye geniş ve çok ağır ekonomik yaptırımlar uygulaması durumunda işin içinden çıkılmaz hal alınabilecek duruma düşülebileceği uzmanların görüşü.

Dolar Krizi Yaşanabilir

Türk Lirası karşısında dünyanın en değerli para birimi olan dolar güçlü artışlar yaşaması ile dışa bağımlı ekonomi olan Türkiye’yi etkiliyor. Yatırımcıların faize talep göstermesi ve dolara talep göstermesi TL’de yatırım yapan vatandaş sayısının her yıl daha fazla azalmasında etkili bir gerekçe.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP