Doların Seyri Konusunda Beklenen Açıklama Nihayet Yapıldı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Doların Seyri Konusunda Beklenen Açıklama Nihayet Yapıldı

Doların Seyri Konusunda Beklenen Açıklama Nihayet Yapıldı

Merkez Bankası ve ABD arasındaki denge çabası dolar yatırımcısını heyecanlandırıyor. ABD’de halihazırda bulunanseçim gerginliği dolara farklı şekilde yansıyor. Merkez Bankasının çıkışları ve uyguladığı yöntemlerle bu gerginlik bertaraf edilmeye çalışılsa da yatırımcı panik halinde. Son gelişmeleri yorumlayan uzmanlar ise dolar konusunda oldukça netler. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Doların Seyri Konusunda Beklenen Açıklama Nihayet Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Bir Kaynak Olarak Dolar Herkesi İlgilendiriyor

Korona virüs neticesinde çalışan kesime ödenen teşvikler doları baya bir hareketlendirmişti. Erken bitmesi mümkün olmayan bu virüs ülkeleri de seçim yapmaya zorladı. Birçok ülke ekonomiden taraf olunca doların belirsizliği daha da arttı. Komple evlere kapanma gibi bir seçenek oluşmadığı gibi mevcuttaki işleri %100 çalışamadı. Durum böyle olunca ağır aksak ilerleyen para piyasaları doları da etkiledi. Fed Başkanı enflasyon açıklaması yaptıktan sonra daha da hareketlenen dolar uzmanlar gözünde çok kötü bir yerde değil. Planlanan hamleler gerçekleştirilirse dolar eski dengesine çok hızlı şekilde gelebilir.

Altın ve gümüşü de etkileyen dolar küresel bir kaynak olarak adını yazdırdı. Ülkelerin neredeyse tamamı altın-gümüş gibi değerli madenlerle veya bizzat doların kendisiyle ekonomisini ayakta tutuyor. Uzmanlara göre çok yönlü olan bir para biriminin bu şekilde dengesiz olması anlamlı değil. ABD’nin para politikalarında değişikliğe gidileceği şu an gündemde. Özellikle Türk yatırımcılar bu haberin peşine düşmüş durumda. Para politikalarındaki bu değişim hayat bulursa ve beklenen etki ağlanırsa birçok alanda rahatlama gerçekleşecek. Ülkelerarası ithalat ve ihracatta da doların yeri önemli olduğundan doları anlık olarak takip etmek önem arz ediyor. Borsa üzerinden takibi yapılan dolar piyasalarda çok ses getiriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP