DOLAR

32,3306

0.24%
EURO

35,0684

-0.17%
ALTIN(gr)

2.296,16

0,83%
BİST 100

%
5G Vadisi İçin Süreç Hızla İlerliyor

5G Vadisi İçin Süreç Hızla İlerliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde bulunan 5G Vadisi BTK Piyasa Gözetimi Laboratuvarı’nda, 5G Vadisi Açık Test Sahası açıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
5G Vadisi İçin Süreç Hızla İlerliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, 5G’nin her alanının bu sahada ayrı ayrı simüle edildiğini ve canlı olarak deneyimlendiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu imkanları daha da geliştireceğiz.

Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon doğrultusunda 4,5G yetkilendirmesinde ‘5G’yi kullanan ilk ülkelerden olacağız’ dedik. Operatörler buna dünden hazır ve yaptığımız yetkilendirmeyle bunun önünü açtık. Test vadisinde bütün senaryolara çalışıyoruz, bu hedefimize herkesin katkısıyla ulaşacağız.”

5G Vadisi Açık Test Sahası açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye’nin, datasını ülkede bırakacak, kullanılan iletişim teknolojisini yerli ve milli imkanlarla üretebilecek imkanlara sahip olduğunu belirterek, “Bu imkanları daha da geliştireceğiz.” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde bulunan 5G Vadisi BTK Piyasa Gözetimi Laboratuvarı’nda 5G Vadisi Açık Test Sahası açıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP