Devlet Araya Girdi O Krediyi Verecek Bankaların Sayısı Arttı Vatandaş Çok Şaşırdı
  • Finans 365
  • Kredi
  • Devlet Araya Girdi O Krediyi Verecek Bankaların Sayısı Arttı Vatandaş Çok Şaşırdı

Devlet Araya Girdi O Krediyi Verecek Bankaların Sayısı Arttı Vatandaş Çok Şaşırdı

Esnafından normal çalışanına herkesi ilgilendiren haber devletten geldi. Faizsiz kredi için çalışmaları sürdüren devlet onlarca banka ile anlaştı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:44
Devlet Araya Girdi O Krediyi Verecek Bankaların Sayısı Arttı Vatandaş Çok Şaşırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşların sayısında yaşanan artış vatandaşı kredi almaya zorluyor. Yeterli sermayesi olmayan vatandaşlar kredikampanyaları ile iş kurmaya çalışıyor. Bununla beraber esnafın da gözü kredi kampanyalarında. İş yerlerini kapatan esnaflar bankaların verdiği kredi imkanları sayesinde tekrar kepenkleri kaldırdı. Devlet bunları göz önünde bulundurarak yeni bir kredi kampanyası için banklarla anlaştı. Buna göre Merkez Bankasının faizleri indirin çağrısından öteye gidilerek faizsiz krediler için düğmeye basıldı. Uzun süren saha çalışmalarının ardında gerçekleşen bu kampanya için binlerce vatandaşın başvuru yapması bekleniyor. Başvuru işlemlerinin değerlendirilme süresi için net bir şey söylenmedi. Ancak yoğunluğun fazla olması durumunda ödemelere geç başlanacağının da altı çizildi.

Çeşit Çeşit Krediler Vatandaşla Buluşacak

Belirlenen bankalar belli başlıklar altında kredi vermeye başlayacak. En çok ilgi gören kredi çeşitleri ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi olarak belirlendi. Bu krediler için başvuru prosedürleri de açıklandı. Online olarak gerçekleşecek başvurular için zaman sıkıntısı olmayacak. 7 gün 24 saat başvuru yapmak mümkün. Ancak şubelere giderek başvuru oluşturmak isteyen vatandaşlar hafta içi mesai saatlerini değerlendirmek zorunda. ALO Kredi Destek Hattı da hafta içi mesai saatlerinde işlem yapacak bir diğer başvuru kanalı olarak belirlendi. Devletin anlaştığı bankalar arasında Kuveyt Türk, Ziraat Bankası, Halk Bank ve TEB de bulunuyor. Bu bankalarda uygun taksit imkanıyla kredi vermeye hazırlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP