DOLAR

32,5702

0.15%
EURO

34,8294

0.43%
ALTIN(gr)

2.418,02

-0,59%
BİST 100

%
Kripto para madenciliği nedir?

Kripto para madenciliği nedir?

Kripto para madenciliği veya kripto paraların herkese ulaşmadan önceki adımı diyebileceğimiz kripto para madenciliği herkes için uygun olmayan bir üretim mesleği.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Kripto para madenciliği nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde milyonlarca insan tarafından kullanıldığını biliyoruz. İnsanlar, kripto para birimlerini satın almak için çalışıyor ve yatırım yapacak oldukları en iyi yatırım olarak kripto paraları görüyorlar.

Kripto para yatırımları ve dolar arasında bazı farklar olması da kripto para yatırımcıları için pek fazla gündemde olmayan bir konu olsa da eskiden dolar yatırımını daha fazla yaptığını, artık kripto para yatırımlarına çok fazla ilgi gösterdiklerini belirttiklerini duymak mümkün olabilir.

Bitcoin veya benzer kripto paralar artık dünyada 24 milyon kadar insandan daha fazla bir nüfus tarafından kullanılıyor. Kripto para destekçileri bir ülke kursalar sayıları aradaki çürükleri çıkarmak durumunda net 8 milyon kadar bir nüfus yapar ki bu da birçok ülkenin nüfusundan daha fazla.

Bitcoin madenciliği veya kripto para madenciliği yatırımcılar için çok fazla zor olmayan ancak bazı zorlukları olan bir meslek olsa gerek. Bitcoin madenciliği veya benzer kripto para madencilğini yapan kişiler tercihlerinden dolayı çok fazla para kazanabiliyorlar. Bitcoin madenciliği yapan binlerce kripto para madencisi her ay 10 bin dolar veya 20 bin dolardan fazla para kazanabiliyor.

Kripto para madenciliği zor mu?

Kripto para madenciliği zor bir iş olarak bilinse de sistem oturduktan ve alınan cihazlar kendi maliyetlerini çıkardıktan sonra elinizde olan maddiyat sürekli olarak artabilir. Madencilerin elinde olan para son derece önemli olduğu ve son derece ihtiyaç olabileceği için madenciler ellerindeki paraları da sürekli olarak bu mesleği yapmaya devam ettikleri süre boyunca tutmaları gerekiyor.

Madencilik eğer enerji transferinin çok fazla ücretler ile yapıldığı ülkelerden birisindeyseniz birçok riskler yaratır. Türkiye’de kripto para madenciliği yapmak ABD’de kripto para madenciliği yapmaya göre çok daha zor olmalı ki bunun arkasında yatan neden Türkiye’nin hem enerji fiyatları konusu, hem iklimi, hem de bazı yasal prosedürlerinden kaynaklanır.

Bitcoin madencilik sayesinde üretimi yapılan bir kripto paradır

Bitcoin veya benzer kripto para birimlerinin hepsi dünyanın farklı yerlerinde üretilerek arz ve talep aşamasına göre insanlar tarafından satın alınabilir hale geliyor.

Bitcoin madenciliği yatırımcılar için değil bu mesleği yapmak isteyenler için var. Madencilik belirli CPU ve GPU ve bilgisayarlar kullanılarak yapılıyor.

Çok fazla soğutma gerektiriyor ve devasa fanlar, devasa bilgisayar parçaları ve bilgisayarlara sahip olmak zorunda olabiliyorsunuz. Madenciliğin en büyük zorluklarından enerji fiyatları da CPU ve GPU bilgisayarlar tarafından harcanan enerji maliyetlerinden dolayı oluyor.

Bitcoin madenciliği yapmak isteyen bir kişi öncelikle yapması gereken madencilik için kendisine gerekli olacak olan tüm cihazları satın alması. Özek madencilik cihazlarını satın alabilecek kadar parası olan bir kişi kendi cihazları ile madencilik yaparsa daha fazla kazanç elde edebilir. Bunu yaparken önce madencinin ne kadarlık bir kazanç ve gider beklentisi olduğuna bağlı olarak cihaz sayısını ve modelini iyi belirlemesi. Bazı madencilik cihazları Ethereum’u daha iyi üretirken, bazıları Bitcoin’i daha iyi üretebilir. Karma bir cihaz bulunuyor olsa da madencilik için marka ve model seçimi, enerji fiyatlarını hesaplamak son derece önemlidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP