DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Koç ve Sabancı’dan Kripto Para Hamlesi

Koç ve Sabancı’dan Kripto Para Hamlesi

Gelişen kripto para piyasasına Türkiye'nin iki büyük devi dahil olmak için hazırlıklara başladılar.  Koç ve Sabancı holdingleri güçlerini  birleştirerek kripto para üretimi için hazırlıklara başladı. Projenin ismi ise TTcoin olacağı sabah gazetesinin haberinde yer verildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Koç ve Sabancı’dan Kripto Para Hamlesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Projenin Amacı

Proje Tcc Teknolojileri A.Ş. tarafından hazırlanan proje için Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas projeyi anlatırken ” Adı-sanı bilinmeyen şirketlerin çıkardığı kripto para dönemi kapanacak” dedi. Projenin arkasında iki büyük holdingin olması bireysel kullanıcıların güvenin artacağını düşünülüyor. Alphan Manas sanal paraya güveni arttırabilmek için diğer holdinglere teklif götürdüklerini ve olumlu dönüş aldıklarını da açıkladı. Aynı zamanda proje Türkiye piyasası için bir ilk olduğunu belirtiyor. Kripto para piyasası Türkiye’de emekleme döneminde olduğunu, iki büyük holdingin hamlesiyle hem dünya kripto para üretiminde Türkiye’nin payı hem bireysel güveni arttıracağını amaçladığını anlattı.

Alphan Manas Kimdir?

Türkiye fütürist akımın öncüsü ve girişimci denince akla gelen isimlerden ilkidir. Exim, Planet ve Tokser şirketlerindeki faaliyetleriyle adını sıklıkla duyurmuştur. 1988 yılında bu holdingler Teknoloji Holding çatısı altında toplamıştır. Bu şirket aynı zamanda devlet için alt yapı programlarında hizmet üretmiştir. Devlet için nüfüs satımı, otoyol geçiş sistemleri bunların en basit örnekleridir.

Dünyada Kripto Para Gündemi

Birçok ülke kripto paraya yasak getirdi. Son dönemde ise Facebooktan kripto para reklamlarına yasak gelmişti. Google ise haziran ayı itibariyle bu reklamları yasaklayacağını belirtmişti. Hindistan Merkez Bankası kripto para hesaplarını kapatması, işlem limiti getirmesi Hindistan’da yapılan işlem hacminde %90 bir düşüşe neden oldu. Asyanın diğer bir devi Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Yi Gang’in daha önce kripto para için yapmış olduğu olumlu konuşmalar olması kripto para için olumlu bir hava yarattı. İngiltere Merkez Bankası ise G-20 toplantısına risk olmadığına dair mektup kaleme aldı. İngiltere merkez bankası aynı zamanda finansal istikrar kurumu başkanı olması kripto para piyasası için olumlu olarak yorumlandı. G-20 toplantısından çıkan belgelerde, ülkelerin kripto parayı bir varlık olarak tanımladıkları gözükmektedir. Dünyada kripto para tanımı ve yeri tartışılmaya devam ediliyor olsa da kripto paraya hacmi küresel olarak bakıldığında genişlemektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP