DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kırsal Alanlarda İş Kuranlar İçin Fırsat 15 Milyon TL Ödenecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kırsal Alanlarda İş Kuranlar İçin Fırsat 15 Milyon TL Ödenecek

Kırsal Alanlarda İş Kuranlar İçin Fırsat 15 Milyon TL Ödenecek

Kendi işini kuran vatandaşlar için teşvik veren devlet kırsal alanlara yüzünü çevirdi. 15 milyon TL ödenek ayrıldığı açıklandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Kırsal Alanlarda İş Kuranlar İçin Fırsat 15 Milyon TL Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla vatandaşların büyük çoğunluğu da kırsal alanlara göç etti. Bu alanlarda iş kuran vatandaşlar için devlet ciddi bir ödenek ayırdığının altını çizdi. Özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgilenen vatandaşlar devlet ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Şehirlerde iş bulmak neredeyse imkansız hale gelirken yeni iş kollarının açılması devlet ekonomisine hareketlilik kazandıracak. İş kollarının sanayi, hizmet sektörleri dışında olması para ekonomisinde sirkülasyona neden olacak. Tüm bu kazanımları destekleyen devlet kırsal alanda iş kuran vatandaşlar için geri ödemesiz kredi vermeye hazırlanıyor. Kişiler projeleriyle beraber başvuruda bulunacak ve bu projeler onaylanırsa kredi almaya hak kazanacak.

Ödemeler Bölgelere Göre Yapılacak

Hayvancılık için de ödenek ayıran devlet burada çok farklı bir strateji izliyor. Buna göre hayvancılığın türüne göre il il ödeme yapılacak. Büyükbaş hayvancılık için doğu illeri gözetim altındayken küçükbaş hayvancılık için meraların ve otların daha müsait olduğu İç Anadolu bölgesi gözetim altında olacak. Hayvancılık için de projeyle başvuru mümkün olacak. Başvuru şartları da belirlenmiş oldu. 18 yaşının üstünde her girişimci ödemelerden yararlanabilecek. Verilecek olan ödeme hibe desteği olduğundan faiz ya da vade seçeneği gibi durumlar söz konusu olmayacak. Bu yüzden ödeme almak isteyen vatandaşlar rahatlıkla başvuru yapabilir. Halihazırda bir projenin de olması bekleniyor. Proje sunulmadan ödeme yapılmayacağı belirtildi. Ödemeleri onaylanan vatandaşlar Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP