DOLAR

32,4631

-0.08%
EURO

34,8519

-0.47%
ALTIN(gr)

2.443,62

0,32%
BİST 100

%
TİM Başkanı Gülle’den Bankaların Yüksek Faiz Oranlarına Dair Değerlendirme
  • Finans 365
  • Finans
  • TİM Başkanı Gülle’den Bankaların Yüksek Faiz Oranlarına Dair Değerlendirme

TİM Başkanı Gülle’den Bankaların Yüksek Faiz Oranlarına Dair Değerlendirme

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle katılmış olduğu bir televizyon programı kapsamında yapmış olduğu konuşmasında faiz ve enflasyon rakamlarını değerlendirdi. İsmail Gülle açıklamalarında bankaların yüksek faiz oranlarına dair de eleştirilerde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
TİM Başkanı Gülle’den Bankaların Yüksek Faiz Oranlarına Dair Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle katılmış olduğu Bloomberg HT’deki Finans Merkezi programında Gökhan Şen’in programı kapsamında ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Enflasyon rakamları, ihracat rakamları ile bankaların faiz oranlarına dair analizlerini kamuoyu ile paylaşan İsmail Gülle’nin açıklamalarının satır başladı şu şekilde,

İHRACATTA İYİ RAKAMLAR GELEBİLİR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle konuşmasında Kasım ihracat rakamlarına ilişkin öngörülerini paylaştı. Olumlu sonuçlar beklendiğini ifade eden Gülle şu ifadelere yer verdi. “Piyasa bozucu etkiden sonra bizlere tarihi fırsat doğdu. Arka arkaya Cumhuriyet tarihi rekorları kırdık. İnşallah yine güzel bir Kasım rakamı açıklayacağız. Yıllık bazda 167 milyar dolar seviyelerindeyiz, bir sonraki ay 170 milyar dolarlık rakam gerçekleştirmiş olacağız”

İhracatta önemli pazarlarda büyüme olduğunu ifade eden TİM Başkanı İsmail Gülle Avrupa’ya ihracatta artışın rakamlara büyük katkı sağladığını söyledi. BD ile ihracatın iyi durumda olduğunu, Latin Amerika’ya ise sınırlı bir artış olduğunu açıklayan İbrahim Gülle, İran pazarında yaşanan yüzde 30’luk düşüşün olumsuzluğuna değindi.

BANKALARI FAİZ ORANLARI

Ekonomide Kasım ayında yaşanan olumlu sonuçların rakamlara yansıması gerektiği vurgusunda bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, banka faizleri konusuna değindi. Bankaların hala piyasaları zorladığını ifade eden İsmail Gülle bu konuda şu sözleri kaydetti.

“Göstergeler düzeliyor. Enflasyon, faiz, kur bazında bir düzelme görüyoruz. Ama bazı bankaların hala piyasayı zorladığını ve daha yüksek faiz verdiğini görüyoruz. Üreticiyi ve sanayiciyi faiz konusunda boğmamamız gerekiyor. Yüzde 30’ların üzerinde faizle piyasayı fonlamak iyi niyetli değil. Bu rakamlar aşağı doğru gitmeli. İhracatçıyı ve üreticiyi korumak lazım. Kur, maliyet ve enflasyon bazında dengeleri iyi kollamak lazım çünkü üretim ayağı hepimiz için önemli”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP