DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Çocuğu Olan Sisteme Akın Ediyor Başvuran Herkes 600 TL Alabiliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuğu Olan Sisteme Akın Ediyor Başvuran Herkes 600 TL Alabiliyor

Çocuğu Olan Sisteme Akın Ediyor Başvuran Herkes 600 TL Alabiliyor

Yardıma muhtaç olan aileler özellikle doğumdan hemen sonra kara kara düşünmeye başlıyor. Ancak devlet vatandaşını burada da yalnız bırakmıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Çocuğu Olan Sisteme Akın Ediyor Başvuran Herkes 600 TL Alabiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğumdan hemen sonra ödeme olacak şekilde sistem oluşturan devlet maddi olarak darda olan ailelerin yükünü hafifletiyor. İş bulma konusunda zorlanan anne babalar bebeklerinin doğumuyla beraber daha çok bunalıyor. Bu ödeme ile hem anne hem bebek gereksiz gerginliğe maruz kalmayacak ve sağlıklı şekilde hayatlarını idame ettirebilecek. SGK işbirliği ile olacak bu ödemenin kapsamında mecburi izne ayrılan anneler yer alıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin başvuruları kabul edilirken ailelerin maddi durumu sistemden incelenmiş olacak. İncelemeye göre destek ödemesi yapılır ya da yapılmaz şeklinde rapor oluşturulacak. Olumlu sonuçlanan başvurulara ise aynı hafta içinde ödeme yapılacak.

Ödeme Sadece Anneye Yapılacak

Yapılacak ödemeye konu olan çocuklar için de sınırlama getirildi. Buna göre 0-24 ay arası çocukları kapsayan ödemede çocuk başına 150 TL ödenecek. Ödeme planı şu an için 2 ayda bir olarak tasarlansa da pandemi koşulları gözetilerek yeni kararların alınabileceği belirtildi. Ödemenin maksimum süresi ise 24 ay olacak. Devlet destek ödemesi PTT aracılığı ile anneye iletilecek. Bu parayı sadece anne alabilecek, kadının eşi ya da yakın akrabaları PTT’ye gitse dahi sonuç alamayacak. Başvurular ise ikamet edilen il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine yapılacak. Sadece kimlik kartıyla gitmek başvuru için yeterli olacak. Başvuruların değerlendirilmesi esnasında verilen detaylara bakılarak başka destek ödemeleri için de onay verilebilecek. Bu bağlamda gıda ve yakacak ödemelerine yoğun talep olduğu söylenebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP