KYK Borçlularına Müjde! Karar Meclisten Geldi

KYK Borçlularına Müjde! Karar Meclisten Geldi

Milyonlarca öğrenci burs kapsamında devletten geri ödemeli veya ödemesiz olarak KYK alıyor. Fakat geri ödeme konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler borçlarını nasıl kapatacağını kara kara düşünür. İşte haberin detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
KYK Borçlularına Müjde! Karar Meclisten Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca öğrenci meclisten gelecek olan kararı bekliyordu. Ülkemizde öğrenciler üniversiteye başladıktan sonra KYK bursuna başvurur, ancak aile şartları yerinde olanlara genelde geri ödemeli çıkmaktadır. KYK’dan alınan burslar üniversite bittikten 2 sene sonra ödemeye başlanır. Ancak mezun olur olmaz iş bulmak zor olduğu için öğrenciler bu borçları ödemekte zorluk yaşıyor ve gecikmeler meydana geliyor. KYK öğrencilerin iş bulamaması durumunda 2 seneyi 1 sene daha uzatıyor.

Borçlarını ödemeyen öğrenciler uzun zamandır sosyal medyada gündem konusuydu. İşsizlik ve ekonominin bozulmasıyla beraber gençler yavaş yavaş mağduriyet yaşamaya başlıyor. Özellikle sosyal medyanın gücüne inanarak borçlarının silinmesini talep eden gençler bu konuyla alakalı kesin bir açıklama bekliyordu. Tartışmalar ise gün geçtikçe büyüyor, iş meclise kadar ilerledi.

Torba Yasası KYK’yı da Kapsayacak

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili olarak çıkan torba yasası KYK borçlarını da kapsıyor. Torba yasasına göre vatandaşlara yapılandırma imkanı sunulacak. Karar önce Cumhurbaşkanının onayından geçecek, ardından resmi gazetede yayımlanacak. Ancak yapılandırma 31 Ağustos 2020 öncesindeki borçları kapsayacak ve başvurunun son günü 31 Aralık 2020 olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri ise Ocak ayı olarak belirlendi. Vatandaş yapılandırma için başvuruları vergi daireleri veya internet sitesi üzerinden yapabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP