Normalleşme Döneminde Zorlanan Vatandaşlara Devletten Fatura Desteği

Normalleşme Döneminde Zorlanan Vatandaşlara Devletten Fatura Desteği

Yeni girilen normalleşme sürecinde kendini toparlayamayan vatandaşlarımız için Bakanlık alarma geçti. Normalleşme Desteği vereceğini açıklayan yetkililer sürecin nasıl işleyeceğini anlattı. Kimler normalleşme desteğinden yararlanabilecek? Nasıl başvurulur? Hepsi haberimizin devamında..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Normalleşme Döneminde Zorlanan Vatandaşlara Devletten Fatura Desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletimiz pek çok alanda vatandaşlara destekte bulunmaktadır. Bunlardan yalnızca bir tanesi olan ‘Normalleşme Desteği’ ise vatandaşlar için yeni bir müjde niteliğinde oldu. İşinden ayrılan, iş bulamayan, geçici süre ile işine ara vermek durumunda kalan çalışan ve iş verenler için normalleşme destek paketi ise yüzleri gülümsetti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gündeme getirilen Normalleşme Destek Paketi üç farklı türde yapılacak. Vatandaşların ihtiyaçlarına göre nakit, yakacak (kömür), elektrik faturası ve gıda olarak dağıtılacak.

Normalleşme Destek Paketi’ne başvurular nasıl yapılacak? Başvuru şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, Normalleşme Destek Paketi’nin sonuçlandığını ve yardımların yapılacağını açıklaması üzerine vatandaşların akıllarında başvuruların nasıl ve nerede yapılacağı sorusu oluştu. Öncelikle Normalleşme Destek Paketi’nden yararlanabilmek için 1 Temmuz 2020’ye kadar kısa çalışma ödeneği almış olan ve sonrasında bu paketten yararlanabilmek için başvuruda bulunan sigortalı çalışanlar yararlanabilecekler. Başvuruları internet üzerinden oluşturulabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun resmi internet adresi üzerinden başvurular yapılabilmektedir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yaptığı “Ücretsiz izinde veya kısa çalışma döneminde geçen aylık ortalama gün sayısı ile asgari ücret üzerinden hesaplanan işveren ve içi primi tutarına mahsuplaşma yapacağız” açıklamasından sonra kısa çalışma ödeneğinden aylık 30 gün çalıştığı düşünülerek yapılan hesaplar ile aylık 1.103,63 TL ödemesi yapılacaktır.

Tam zamanlı çalışanlara yapılacak olan yardım dışında ise herhangi bir sosyal güvencesi olmayan vatandaşı da unutmayarak onlar için de aylık 672 TL ödenek ayrıldığını duyurdu.

Nakdi yardımlar dışında kalan gıda ve yakacak yardımından faydalanan vatandaşlar için ise hiçbir başvuru yapmalarına gerek kalmadan elektrik faturalarından otomatik olarak 106 indirim yapılacağı duyuruldu.

Çalışan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara yapılan ödemenin ve elektrik faturası yardımı alan vatandaşlarımızın dışında ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımında bulunacağını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP