DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
450 TL Çalışan Tüm Annelere Verilecek Başvuru Formları Dağıtıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • 450 TL Çalışan Tüm Annelere Verilecek Başvuru Formları Dağıtıldı

450 TL Çalışan Tüm Annelere Verilecek Başvuru Formları Dağıtıldı

Kadınların iş gücüne dağılımı son zamanlarda gayet azaldı. Devlet bu durum için kırmızı alarm verdi. Devlet çalışan kadınların sayısını artırmaya çalışıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
450 TL Çalışan Tüm Annelere Verilecek Başvuru Formları Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tek kanatta bu işin olmayacağını fark eden devlet bu işi iki kademeli şekilde yürütecek. İstihdam olunacak her alanı değerlendiren devlet fazla fazla kadını istihdam çalışacak. Verilmesi planlanan destek ödeneği 2 kadın arasında gidip gelecek. Çocuğu olan kadınlar için yapılacak ödemede kadınların çocuklarını rahat bir şekilde evde bırakması ya da kreşlere yöneltilmesi sağlanacak. Yapılan açıklamaya göre iş planı olan kadınlar bunu ilgili mercilere sunacak. Sunulan iş merciler tarafından da onaylanırsa kadınlara 450 TL ödeme verilecek. Bu ödemeyi kadın dilerse devlet kapsamında bulunan bakıcı kadınlara devredecek ya da kreşleri tercih edecek. Bu sayede anneler çocuklarını gönül rahatlığıyla bir yere teslim edebilecek.

Tüm Seçenekler Masaya Yatırıldı

Kreşler ve bakıcılar devlet kontrolünde ilerleyecek. Devletin kontrolü ve izni dışında hizmet veren kreşler ve bakıcılık sistemine devlet destek vermeyecek. Yapılan bu çalışma sayesinde tüm kadınlar istihdam olurken çocuklarda güvenli şekilde büyüyecek. Kreşlere kadınların sayısı artırılacak. Her meslek grubunda belli bir yüzdenin atında kadın çalıştırılmayacak muhakkak belli bir sayının üzerinde olunması gerekiyor. Aynı şekilde bakıcılık için de bu gereçli olacak. Devlet bakıcılık ve kreş ücretlerinin sadece 450 Türk Lirası kadarlık kısmı ödenmiş olacak. Geriye kalan ücreti kadınlar kendi ceplerinden ödeyecek. Ancak bu proje devlet destekli olacağından ücretler uçuk olmayacak. Maddi durmuş hiç olmayan kadınlar için ücretsiz kreş desteği de sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP