Aylık Maaş Bağlanıyor! Çalışmayan ve İşsiz Vatandaşlara Müjde!

Aylık Maaş Bağlanıyor! Çalışmayan ve İşsiz Vatandaşlara Müjde!

ABONE OL
26 Aralık 2022 20:54
Aylık Maaş Bağlanıyor! Çalışmayan ve İşsiz Vatandaşlara Müjde!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

hükümet çalışmayan işsiz vatandaşlara fırsat sundu. İş Görmezlik Maaşı kimlere verilecek? Hangi şartlar altında iş görmezlik maaşı alınabilir? İşte detaylar..

Hükümet bu dönemde tüm vatandaşlara el uzatmakta, şimdilerde ise sürekli iş görmezlik maaşı merak ediliyor. Sürekli iş görmezlik maaşını alabilmek için vatandaşın iş güç kaybı yaşamış ve bu ödenekle hayatını idame ettirecek olması gerekiyor, bu ödenekten yararlanabilmek için vatandaşların bazı şartlara uyması gerekiyor.

İş Kazası Sonrası Verilen Maaş

İş kazası sonrası maaş alabilmek için öncesinde SSK-SGK veya Bağ-kur’lu olunması gerekiyor. İş kazası yaşayan sosyal güvenliği olan vatandaş yüzde on ve üzeri kayıp yaşarsa aylık düzenli olarak iş görmezlik maaşı alabilirler. Ödenek alabilmek için kişi iş kazası geçirdiğinde işyerinin durumu sosyal güvenlik kurumuna bildirmesi gerekir.

Sürekli İş Görmezlik Maaşı Alabilme Şartları:

  • Maaş almak için gerekli işlemler formu
  • Kimlik fotokopisi
  • Erkek vatandaşlarda askerden terhis olduğuna dair ya da ilişiği olmadığına dair belge
  • Sağlık raporu
  • Emeklilik için tahsis raporu
  • İş kazası sırasında polis tarafınca tutulmuş tutanak.

Peki bu şartları yerine getiren vatandaşlar nasıl başvuru yapar? Kişilerin işyerinden aldıkları sürekli iş görmez belgeleri ile birlikte bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumuna giderek başvuru yapabilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP