DOLAR

32,4641

-0.1%
EURO

34,7550

-0.64%
ALTIN(gr)

2.435,01

-0,03%
BİST 100

%
Taşınma Maliyetleri Rekor Kırdı

Taşınma Maliyetleri Rekor Kırdı

Yaz aylarının gelmesi ile taşınma oranlarında kritik oranda artışlar yaşanıyor. Rahat Taşın verilerine göre taşınma maliyetlerinde de ciddi artışlar var.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Taşınma Maliyetleri Rekor Kırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye yaz aylarını ”taşınma” ayları olarak bilen bir ülke olarak yaz aylarında taşınma oranlarının son derece yüksek olduğu bir ülke.

Yaz aylarında taşınmanın maliyeti ise Rahat Taşın isimli şirketin araştırmasına gör artış gösterdi.

Farklı şehre taşınanların %16’sının İstanbul’u tercih ettiğini gösteren araştırmalarda, vatandaşların %4 ile Antalya’yı tercih ettiği belirtildi.

Taşınanların ortalama bir kısmı olan %9 gibi bir kısmının İzmir’i tercih ettikleri ve İstanbul’dan sonra en fazla şehir değişimi ile taşınanların tercihleri arasında 2. sırada tercih olarak İzmir’i tercih ettikleri araştırmalara yansıdı.

Aralık Ayında Taşınmak Daha Ucuza Geliyor

Yaz aylarında taşınmanın ortalama maliyeti İstanbul için 1.400, İzmir için 1.100, Ankara için 1.200 TL olarak öngörülüyor.

Bu masrafların Aralık ayında ise daha ucuz olduğu ve daha uygun fiyata taşınma şansı sunulduğu belirtiliyor.

Araştırmalar en pahalı kiraların Türkiye genelinde İzmir’de olduğunu, eski evler için en fazla kira bedelinin İzmir’de talep edildiğini, Ankara’da ise dairelerin daha yeni ve daha uygun fiyata kiralandığını göstermekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP