DOLAR

32,5889

0.35%
EURO

34,7978

0.17%
ALTIN(gr)

2.496,94

0,51%
BİST 100

%
Tek Belge İle 3 Aylık Maaş Birden Alınacak

Tek Belge İle 3 Aylık Maaş Birden Alınacak

Emekli olmak isteyen vatandaşlar SGK’dan gelecek bilgilere dikkat kesilmiş durumda. Prim gün sayısı, yaş ve sigortalı çalışma süresinde sorun olmayan vatandaşların hemen emekli olacağının haberi SGK’dan geldi. Emekli olunduktan sonra aylık bağlanması konusundamağduriyetler yaşanabiliyor. Bu mağduriyetlerin önüne geçilmesi için yeni bir çalışmaya başlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Tek Belge İle 3 Aylık Maaş Birden Alınacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan düzenleme sonrası vatandaşın emekliliği yaşa bağlanmış durumda. Prim gün sayısını ve sigortalı olarak işe başlama süresini tamamlayan vatandaşlar yaşı doldurmamışsa emekli olamıyor. Erkeklerde 60 yaş kadınlarda 55 yaş olarak yapılması beklenen düzenleme vatandaşın kafasını karıştırıyor. Prim gün sayısı, yaş ve sigortalı çalışma süresini tamamlayan vatandaş ise hemen emekli edilecek. Emekli edildikten sonra hemen bağlanmayan maaş için SGK çözüm getirdi. Buna göre avans ücret olarak değerlendirilen ve 6972 TL’ye denk gelen ödemeler yapılacak.

Az Evrak ile Hemen İşlem Gerçekleşecek

Emekli olmak için ve bu avanstan faydalanmak için evraklar içinde kaybolmanıza lüzum yok. 2002 yılında mevcut düzenlemede kişiler en az 11 belge ile bu işlemleri gerçekleştirirken şimdi neredeyse tek belge yeterli oluyor. Ayrıca belgelerin işleme alınması için de 120 gün bekleme süresi konuluyordu. Şimdi ise belge sayılarının azalması ile 10 günlük süre yeterli oluyor. İşlemlerin türüne göre E Devlet’ten de başvuru yapmak mümkün olacak. Bu süre zarfında bağlanmayan emeklilik maaşları içinse avans ücret verilebilecek. 3 asgari ücret tutarında olması beklenen avans ücret için SGK’da yazılı talep oluşturmak yeterli olacak. Başvuru zamanları siteden takip edilebilir. Sosyal Güvenlik Kurumları üzerinden başvuru yapılacağı gibi E Devlet’ten de başvuru mümkün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP