İlk 30 Kadına 40 Bin TL Hibe Desteği Verilecek Başvurular Patladı

İlk 30 Kadına 40 Bin TL Hibe Desteği Verilecek Başvurular Patladı

Edinilen bilgiye göre kendi işini kuracak kadınlar için hibe desteklerinin en kapsamlısı geliyor. 40 bin TL her kadına verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
İlk 30 Kadına 40 Bin TL Hibe Desteği Verilecek Başvurular Patladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre sadece kadınlara özel bir hibe desteği geliyor. Hibe desteklerinin kendi işini kuran ya da kurmak için proje geliştiren kadınlara özel olması başvuruları patlattı. Kısa zamanda başlaması planlanan başvuruların kısa zamanda da açıklanması bekleniyor. Başvuruların ardından kişilere kısa süreli eğitimler verilecek. Eğitimlerin adından yapılacak kısa sınavın sonunda tekrardan verilecek eğitim ve proje yarışması sonunda seçilen 30 kadına 40 bin TL hibe desteği verilecek. Verilecek olan hibe desteğinin geri ödemesi olmayacak. Daha önceden bu projenin pilot bölgeyle hayata geçirilmesi bekleniyordu. Ancak pandeminin bu kadar artması ve kendi işini kuranların sayısının azalması projenin 81 ilde gerçekleştirilmesi için yeterli sebeplerden oldu. Buna ek olarak kadınların istihdama katılması da gayet sorunlu bir hal aldı. Devlet bu projeler sayesinde diğer kadınları teşvik etmiş oluyor.

Emekli Olunması Önemli Olmayacak

Yapılacak tüm aktiviteler, eğitimler ve çalışmalar online şekilde devam edecek. Projenin devam etmesi halinde online sistemden çıkacak olan sistem canlı eğitimlere dönüşmüş olacak. Başvuru yapmak isteyen kadınlardan belli şartlara uyması bekleniyor. Buna göre kadınlar maksimum 55 yaşında olmak zorunda. 18 yaş ila 55 yaşlındaki tüm kadınlar bu projeye başvurabilir. Buna ek olarak kadınların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve halihazırda proje sahibi olması gerekiyor. İşletme sahibi olan kadınlar ise işletmelerini yeni açmış olması gerekiyor. Edinilen bilgiye göre proje sonuçları 1 ay içinde sonuçlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP