DOLAR

32,5911

0.35%
EURO

34,8656

0.35%
ALTIN(gr)

2.504,27

0,81%
BİST 100

%
Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı mı?

Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı mı?

KÇÖ 2020 Sonuna Kadar Uzatılması Talep Edilmişti Son Durum Merak Ediliyor. Covid-19 salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak için uygulanmaya konan kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasını dile getiren sendikalar sonucu bekliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 milyon 700 bin işçinin faydalandığı ödemenin sektörel veya genel olarak uzatılması mümkün. İşveren ve işçi sendikaları yıl sonuna kadar kısa çalışma uygulamasının devamını istiyor. Sendikalar istihdamı koruyan ve sözleşmeli çalışan işletmelerin ilave teşviklerle desteklenmesi isteniyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı kısa çalışma ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını duyurdu. Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül’den itibaren yapılacağını bildirdi. Karar 31 Temmuz 2020 Resmi Gazete’de yayımlandı.

Günlük kısa çalışma ödeneği; sigortalının son on iki aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancın % 60’ıdır. Bu şekilde hesaplanan kısa çalışma ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının % 150’sini geçemiyor.

Kısa çalışma ödeneği süresi üç ayı aşmamak kaydıyla kısa çalışma süresi kadardır. Bu dönemde SGK kayıtlarına kısa çalışma ödeneği olarak yazılır , emeklilik prim kolları bu dönemde ödenmez. KÇÖ nün bir kez daha uzatılıp uzatılmayacağı merakla bekleniyor.

Normal Çalışma sürelerine dönen veya daha önce bildirdikleri çalışma sürelerini azaltmak isteyen iş yerleri, KÇÖ uygulamak istemeyen iş yerleri bu durumu bir dilekçe ile bağlı bulundukları İŞKUR İl Müdürlüklerine ve Hizmet merkezlerine bildirmeleri gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP