DOLAR

32,4766

-0.21%
EURO

34,9074

0.19%
ALTIN(gr)

2.435,71

0,53%
BİST 100

%
Arap-Türk İş Adamları İstanbul’da Buluşacak!

Arap-Türk İş Adamları İstanbul’da Buluşacak!

Türk-Arap iş adamları 02-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında TÜRAP'ın (Türk Arap Ülkeleri İş Birliği Derneği) desteğiyle Turab Expo tarafından Pullman İstanbul Airport and Convention Center'da yapılacak buluşmada bir araya gelecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Arap-Türk İş Adamları İstanbul’da Buluşacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu buluşmada 150’de fazla Türk gıda firması ve 15 Arap ülkesinden binden fazla iş adamı olacak. Fuara katılması beklenen isimler arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de yer almaktadır. Ayrıca fuara Ürdün Tarım Bakanı Khaled Mousa Al Hanifatyanı ile birlikte Arap ülkelerinden birçok siyaset adamı da katılacak.

Araplardan En Çok Talep Gıda Sektöründe

Türkiye gıda sektörü açısından yüzde 80 dışa bağımlı Arap ülkerinde sadece yüzde 5’lik bir paya sahiptir. Bu fuar ile bu payın arttırılması planlanmaktadır. TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada Arapların Türkiye sanayisinde en çok talep ettikleri ürünlerin gıda sektöründe olduğunu ifade ederek bunların içinde konserveler, meyve ve sebzeler, dondurulmuş ürünler olduğunu ayrıca en çok talep gören ürünlerden birinin de peynir olduğunu aktardı. Ayrıca Attar, bu ürünler ile Arap gıda piyasasına girmenin mümkün olduğunu ve bu girişimle Arap ülkelerinde Türk ürünlerinin sayısının arttılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Bu Sene Fuar Üç Temel Konu Üzerinde Yoğunlaşak

Bu yıl 5. olarak düzenlenen fuarda üç temel konu üzerinde durulacak. Bunlardan ilki gıda ve teknoloji, ikincisi otel ekipmanları, üçüncüsü ise tarım ve teknoloji olacak. Bu fuar ile Türk-Arap ilişkileri artacak ve bu iki ülkenin ithalat ve ihracatı arasında sağlam bir köprü inşa edilecek. Bu konu hakkında da Attar, bu ithalat ve ihracat arasında önemli olan şeyin dengeyi kurmak olduğunu dile getirerek amacın hem Türk piyasasına hem de Arap piyasasına katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

Hem Kaliteli Hem de Helal Türk Ürünleri Araplar İçin Çok Uygun

Attar, Avrupa ülkerinden Arap piyasasına girmek için büyük bir talebin olduğu, Türkiye’nin bu ülkelerden önce Araplarla işbirliği için bir adım atmasında bu fuarın çok etkili olacağını söyleyerek, Türkiye’de üretilen gıdalar hem kaliteli hem de helal buna rağmen hala Arap gıda pazarında yer almamaları büyük eksiklik şeklinde konuştu.

Bu fuar ile güçlendirilecek ilişkiler et sektöründe de büyük öneme sahip olacak. Arap ülkeleri arasından yer alan Somali, Sudan gibi ülkelerde çok ucuz etler bulunmaktadır. Bu fuar ile güçlendirilecek ilişkiler sonucunda bu ülkelerden alınan ucuz etler işlenip paketlenerek tekrar Arap ülkelerine satılabilecek. Böylelikle Türkiye hem bu ülkelerden alıdığı etler ile daha ucuza et yiyecek hem de paketleyip tekrar geri sattığı etlerle de Arap pazarında yer alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP