DOLAR

32,4954

0.14%
EURO

34,7553

0.07%
ALTIN(gr)

2.494,93

1,34%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahipleri Hem Ödeme Alıp Hem İş Sahibi Olacak Günlük 100 TL Cepte
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahipleri Hem Ödeme Alıp Hem İş Sahibi Olacak Günlük 100 TL Cepte

İhtiyaç Sahipleri Hem Ödeme Alıp Hem İş Sahibi Olacak Günlük 100 TL Cepte

Uzun zamandır devam eden destek ödemeleri için devlet yeni bir alternatif üretti. Çalışma sayesinde herkes kazançlı çıkacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
İhtiyaç Sahipleri Hem Ödeme Alıp Hem İş Sahibi Olacak Günlük 100 TL Cepte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Acil nakit ihtiyacı olan vatandaşlar için getirilen düzenlemede günlük ödeme yapılması planlanıyor. Bu sayede vatandaş 1 ay boyunca toplu para beklemek yerine günlük zaruri ihtiyaçlarını bu şekilde karşılayabilecek. Milyonlarca vatandaşın beklediği bir yenilik olan çalışmada aynı zamanda meslek de öğretilecek. Kişilerin meslek öğrendikleri kesinleştiği anda istihdamı fazla olan alanlara yönlendirme sağlanacak. İhtiyaç sahibi olan vatandaşların bu yöntemle sayılarının giderek azaltılması amaçlanıyor. Günlük ödeme yapılacak meslek edindirme programı içinse belli şartlar bulunuyor. Bu şartların başında ise devamlılık şartı geliyor. Fiziksel olarak devam etmeyecek olan vatandaşlara ödemeleri gerçekleştirilmeyecek. Ayrıca İŞKUR iş birliğinde yapılan çalışmaya katılmak için İŞKUR’a kayıtlı olmanız gerekiyor.

Emekliler Kapsam Dışı Bırakıldı

İŞKUR’a kayıtlı olmayan vatandaşlar kuruma gitmeye gerek olmadan online şekilde başvuru yapabilecek. Yaş konusunda çok esnek davranılıyor. Buna göre eğitime katılmak için 15 yaşından büyük olmanız yeterli olacak. Meslek öğrenme esnasında kendinize çalışmak için bir yer ayarlamanıza izin verilecek. Ancak belirlenen iş ortamı 1. Veya 2. Derecen bir yakına ait olmaması gerekiyor. Ayrıca eşin iş yerinde çalışmak da ödeme alınmasını engelleyecek durumlardan. Eşin bir iş yeri varsa maddi olarak bir sıkıntının olmadığına hükmedilecek. Emekli olan vatandaşların başvuru yapıp yapmayacağı uzun süre gündemi meşgul etmişti. Uzun süren saha çalışmaları ve diğer çalışmalar sonucunda emekli vatandaşların başvuru yapmasına müsaade edilmeyecek. Emeklilerin maaş alması bu duruma sebep olarak gösteriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP