DOLAR

32,5077

0.29%
EURO

34,6437

0.41%
ALTIN(gr)

2.479,26

-0,14%
BİST 100

%
Ailelere 428 TL Zam Yardımı Kesinleşti

Ailelere 428 TL Zam Yardımı Kesinleşti

Uzun zamandır beklenen zam kararı sonunda netleşti. Bu karara göre milyonlarca kişiye ek zam olarak 428 Tl yatacak. Aile yardımının da bu zamla beraber masaya yatırıldığı ve görüşüldüğü konuşuluyor. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Ailelere 428 TL Zam Yardımı Kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklinin gözü kulağı uzun zamandır bu haberdeydi ve sonunda beklenen açıklama geldi. Bu ay yapılan KPDK toplantısı sonucunda 428 Tl ek zam gündeme oturdu. Bir diğer müjdeli haber ise aile yardımı hakkında, Ocak’ta %3 zamlanacak olan aile yardımı bu yılın ikinci yarısında eğer enflasyon %50’nin üstünde olursa artacak. Sonuç olarak emeklilerin maaşında net 428 Tl bir artış olacak. Bu rakam ile beraber özellikle pandemi döneminde yaşanan zorlukların hafifletilmesi planlanıyor.

KPDK Toplantısı Ne Zaman Yapıldı?

Emekliyi, çalışanları ve kamu personellerini yakından ilgilendiren danışma kurulu toplantısı ne zaman yapılacak oldukça merak ediliyordu. Bu toplantıda zamlardan, maaşlardaki değişimlerden bahsedilecek. Kısaca çalışanın refah seviyesini yükseltecek haberlere değinilecek. Gündeme oturan problemlere çözüm bulunacak, özellikle aile yardımının emekliler için kaç Tl olacağı büyük bir merak konusu.

Hem TÜED hem de memur konfederasyonu bu konuyu gündeme getirdi, emeklilerin de tıpkı memurlar gibi ek ödeme alması uzun zamandır tartışılan bir konuydu ve yavaş yavaş kesin karar varılmaya başladı. Bilindiği üzere memurlara çalışmayan eş için 351 Tl ek aile yardımı yapılıyor üstelik birde çocuk parası yatırılıyor. Eğer Memur-Sen ve TÜED talepleri yerine getirilirse emekliler içinde 418 Tl ayırılacak ve aile yardımı kapsamında yatırılacak. Aile yardımının Ocak ayında en az %3 zamlı maaşa yansıması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP