Uzmanlardan altın yorumları, Eylül’de altın fiyatları düşecek mi?
  • Finans 365
  • Altın
  • Uzmanlardan altın yorumları, Eylül’de altın fiyatları düşecek mi?

Uzmanlardan altın yorumları, Eylül’de altın fiyatları düşecek mi?

Vatandaşın gözü altın fiyatlarında, vatandaş gündüz altın fiyatlarını takip ederken, akşam uzmanların altın yorumlarını takip ediyor. Peki uzmanlar altın fiyatları için ne diyor. İşte uzmanlardan altın yorumları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Uzmanlardan altın yorumları, Eylül’de altın fiyatları düşecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın fiyatları son yılda rekor yükselişlere imza atıyor. Özellikle 2019 yılı altın fiyatları için çok yükselen bir çizgide geçiyor. Küresel riskler yatırımcıları altına yöneltmeye devam ediyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları ve jeopolitik riskler altına olan talebi arttırıyor.

Eylül ayında gerçekleştirilecek Merkez Bankaları faiz kararları yatırımcılar için çok önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Peki uzmanlar altın fiyatları için ne diyor?

Altın fiyatları ne olur?

Özellikle Asya piyasalarında fiyatlanan altının ons fiyatı, dünya genelinde hızla yükselmeye devam ediyor. Uzmanlar altın fiyatlarında önemli destek olan 1534 doların geçildiğini ve 1544 dolar destek noktasında dengelenme yapıldığının altını çizerek bundan sonra kısa vadede 1555 usd direncinin takip edilmesi gerektiğini dile getiriyor. Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Mobius, altın için bu yıl her seviyeden alınması gerektiğini savunarak, Merkez Bankalarının faiz indirmeye devam etmesi halinde yatırımcıların kazanç sağlamak için altına daha fazla talep göstereceğini ifade etti.

Amerikan Yatırım Bankası Merrill Lynch, altının ons fiyatının 2019 yılında 2 bin dolar olacağını ve bu seviyede dengelenme sürecine gireceğini ifade ediyor.

Altın Eylül’de yükselecek mi?

Merkez Bankalarının faiz indirme sinyalleri vermesinin ardından piyasalar altın fiyatlamaya devam ediyor. Özellikle küresel yatırımcı altına büyük bir ilgi gösterdi ve beklemeye başladı. Eylül ayında altın fiyatlarında “ralli” şeklinde bir grafik çizerek yükselme bekleniyor.

Altın güvenilir bir yatırım aracı mı?

Yüzyıllardan beridir altın kıymetli madenlerin en fazla tercih edilen çeşidi oldu. Özellikle gösterişin ve zenginliğin sembolü olarak görünen altın ziynet eşyası olarak da kullanılmaya devam ediyor. Dünya üzerinde kısıtlı kaynaklardan çıkarılan altın, dünya ülkeleri para birimlerinin rezervlerinde bulunan altın stoku kadar değer biçilerek oluşturulması ile fiyatlanması altının güvenilir bir yatırım aracı olduğunun kanıtıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP