DOLAR

32,5149

-0.09%
EURO

34,9559

0.32%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,31%
BİST 100

%
İhtiyaç Sahiplerine Müjde Yapılacak Ödemelere Zam Yapıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • İhtiyaç Sahiplerine Müjde Yapılacak Ödemelere Zam Yapıldı

İhtiyaç Sahiplerine Müjde Yapılacak Ödemelere Zam Yapıldı

Ekonomik verilerin incelenmesinin ardından birçok ödemeye zam yapıldı. Bu ödemelerden biri de yaşlı-engelli bakım ödemeleri oldu. Ödeme 1544 TL’ye yükseltildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
İhtiyaç Sahiplerine Müjde Yapılacak Ödemelere Zam Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi henüz etkisini kaybetmiş değil bundan dolayı devlet vatandaşa ödeme yapmaya devam ediyor. Yayınlanan ekonomik veriler ışığında birçok ödemeye zam yapıldı. Başta memur maaşları olmak üzere diğer maaşlar ve devlet destek ödemelerine de zam geldi. Zamdan nasibini alan ödemelerden biri de yaşlı-engelli bakım ödemeleri oldu. Bu ödeme geçen dönemlerde 1384 TL olarak ödeniyordu. Ancak alım gücünün zorlaşması, birçok şeye zam gelmesi gibi durumlar göz önünde bulundurularak bu ödemeye zam yapılmış oldu. Daha önce başvuru yapıp ödeme alan vatandaşlar artık ödemelerini zamlı alacak. Yeni dönem içinse başvuruların en kısa zamanda başlayacağı duyuruldu.

Akraba Yakınlık Derecesi Önemli

Ödemeden yararlanmak için 65 yaş üstü olunması gerekiyor. Kişi 65 yaş üstü olup muhtaç durumdaysa başvuru oluşturabilir. Öte yandan hiçbir şekilde emekli maaşı, başka destek ödemeleri vs. alınmaması gerekiyor. Bunların varlığı tespit edildiğinde başvuru geçersiz hale geliyor. Yapılan açıklamaya göre bu ödeme yaşlı vatandaşın yakın akrabalarına yönelik olacak. 1. Derece yakın öncelik olacak ancak 1. Dereceden yakınların yokluğu durumunda 2. Dereceden yakınlara hak geçmiş olacak. Engelli vatandaşların ise uyması gereken şartlar aynı. Sadece yaş kriteri daha esnek. Bunun haricinde ihtiyaç sahibi olmak, maaş almamak gibi durumlar geçerliliğini koruyor. Bunlara ek olarak engelli vatandaşların engel durumlarını ve yüzdelerini sağlık raporuyla belgelemeleri de isteniyor. Başvuru yaptığınız taktirde SMS ile Ziraat Bankasından gerekli bilgileri öğrenme imkanı da tanınmış.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP