DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Büyük Yardım Kampanyası
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Büyük Yardım Kampanyası

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Büyük Yardım Kampanyası

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaş için büyük yardım kampanyası başlattı, başvuran herkese karşılıksız olacak şekilde 6000 Tl yardım verilecek. Milyonlarca vatandaşa sağlanacak olan yardım kampanyası kapsamında elbette bazı şartlar aranmaktadır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Büyük Yardım Kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Destek tutarları 277 Tl’den 6 bin Tl’ye kadar yükselecek ve karşılıksız olarak devletten verilecek. Pandemi döneminde vatandaşlar maddi anlamda zorluk yaşamaya devam ediyor, devlette bu konuya el attı ve yardım kampanyaları düzenlemeye başladı. Bu destek aile ve gençlere sağlanacak, bakanlık tarafından verilen destek kapsamında en az ödeme 277, en çok ise 6000 Tl olacak.

Kimler Bu Desteğe Dahil?

Maddi sıkıntıları önlemek amacıyla yetim kız çocuklarına devletten destek gelecek, ayrıca evlenmeleri halinde çeyiz desteği de yapılabilecek. Anne-babasını kaybetmiş çocuklar SGK’dan yardım alabilecek. Bunun dışında engelli vatandaşlara da aylık 818 Tl destek verilecek. Bu kapsamda %40 engelli olmak ve SGK güvencesine sahip olmamak aranan şartlar arasında yer alıyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı evde bakım maaşı ve evde yaşlı ile engelli bakan ailelere de yeni zamla beraber 1500 Tl verecek.

Bunun dışında SGK’ya bağlı olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlara yaşlılık maaşı kapsamında 2020 yılı itibariyle 700 Tl ödeme yapılacak. Cenaze desteği kapsamında verilen maaşta da bir değişiklik sağlandı. Önceden 360 gün prim yatıran vatandaşların vefat etmesi durumunda cenaze primi verilirdi, ancak artık kişinin vefat etmesiyle beraber 1. derece yakınlarına da yardım verilecek ve 716 Tl olan maaş 801 Tl olacak.

Peki hamile kadınlar için ödeme nasıl olacak? Doğum öncesi ve sonrası 4 ay için izin veriliyor. Bu hakkı kullananlar 4 aylık maaşı devletten alacak, yani en az 6 bin Tl ödemeleri gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP