2. El Araçlara ÖTV Zammında Karar Verildi Süreç Nasıl İşleyecek?
  • Finans 365
  • Otomotiv
  • 2. El Araçlara ÖTV Zammında Karar Verildi Süreç Nasıl İşleyecek?

2. El Araçlara ÖTV Zammında Karar Verildi Süreç Nasıl İşleyecek?

Para piyasalarının durumundan etkilenen araç fiyatları vatandaşın takibinde olan bir konu. Sıfır araç fiyatlarının artmasıyla beraber gözler 2. El araçlara çevrilmiş durumda. 2. El araç fiyatlarına ek olarak konuşulan bir diğer konu ise 2. El araçların ÖTV fiyatları. Vatandaşlar uzun zamandır ÖTV indirimini bekliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
2. El Araçlara ÖTV Zammında Karar Verildi Süreç Nasıl İşleyecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖTV İndiriminde İlk Adım Geldi

Yapılan açıklamalara göre ilk aşama engelli indirimi şeklinde olacak. Bu hamle ile 2020 model araç almak isteyen vatandaşlar için umut oldu. Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra engelli kişiler için ÖTV indirimi söz konusuolabilecek. Bunun ekonomideki yansıması incelendikten sonra diğer aşamalara geçilmesi planlanıyor. Özel Tüketim Vergisinin dahil edilmeyeceği ÖTV’deki bu indirim ilk etapta engelli kişileri kapsayacak. Sıfır araçlar ve özellikle 2. El araçlar için ÖTV azaltma çalışmaları da devam ediyor. Ekonomik veriler ve yapılan

ÖTV indiriminin neticesi bu noktada belirleyici olacak.

ÖTV indiriminin gelmesi ile otomobil pazarlarının hareketlenmesi de söz konusu olacak. Yeni yıla girmeden çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Dövizde yaşayan dalgalanmanın otomobil sektörünü etkilediği bir gerçek. Araç yedek parçalarının ithal edilmesi, yurtdışından gelen araçların varlığı dövizin dengeli olmayışından olumsuz etkileniyor. Kredi faiz oranlarının artması da araç alım satım konusunda etkili oldu. Merkez Bankasının faizlerin düşürülmesi çağrısından sonra taşıt kredilerine daha fazla rağbet edileceği öngörülüyor. ÖTV indirimlerinin ardından 2. El ve 0 araçların fiyatlarının da düşürülmesi söz konusu olabilecek. Merkez Bankasının ekonomik direktifleri sonucu doların ve faizin dengeleneceği konuşuluyor. Bu dengelenme araç piyasasına olumlu şekilde yansıyacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP