İhtiyaç Sahiplerinin De Artık Evi Olacak Devlet 30 Bin TL Destek Vermeye Başladı

İhtiyaç Sahiplerinin De Artık Evi Olacak Devlet 30 Bin TL Destek Vermeye Başladı

Devlet uzun zamandır barınma ihtiyacının karşılanması için ödeme yapıyor. Yeni hibe desteği ile kimse evsiz kalmayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
İhtiyaç Sahiplerinin De Artık Evi Olacak Devlet 30 Bin TL Destek Vermeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgınla beraber evde kalmak çok değerli hale geldi. Evi normal standartlarda olan vatandaşlar için bu durum çok sorun olmasa da ihtiyaç sahipleri için evde kalmak eziyet haline dönüştü. Özellikle ev içinde eksik eşya olması ve evin yaşanacak kadar iyi olmaması ihtiyaç sahiplerinin en büyük derdi. Devlet bu duruma el koyarak evi olmayan vatandaşa 30 bin TL hibe desteği vermeye karar verdi. Evi kullanılamayacak kadar kötü olup da prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar bu ödemeden yararlanabilecek. 30 bin TL’nin sahibi olmak için elbette başka şartlar da gerekiyor. İlgililer bunların hepsini tek tek açıkladı.

Eski Evlerde Oturan Vatandaşlar Kapsama Dahil Edildi

Buna göre ev yaşanmayacak gibi olsa da tamir edilecek yerler varsa tamir edilecek. Bu hizmet vatandaşa ücretsiz olarak verilecek. Eşya sıkıntısı varsa nakdi ödemelere de devam edileceğinin bilgisi verildi. Ancak ne eşyayla ne tamiratla toparlanmayacak evler için vatandaşa hibe desteği sağlanacak. Ayrıca eski ve bakımsız evlerde yaşayan vatandaşlar da kapsama dahil edildi. Özellikle eski evlerin başta tesisatı olmak üzere birçok noktası yeni gelişmelere ayak uyduramıyor. Bundan dolayı tamiri de imkansızlaşıyor. Evi bu şartlara uyan herkes başvuruda bulunabilecek. Başvuru yapacak kişi 18 yaşından büyük olmalıdır. Ek olarak eve giren kişi başı gelir 701 TL’den az olmalıdır. Başvurular yapıldıktan kısa bir süre sonra ödemelerin gerçekleşmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP