DOLAR

32,5462

-0.01%
EURO

34,8314

-0.11%
ALTIN(gr)

2.426,57

-0,13%
BİST 100

%
“Kara Pazartesi” Bitcoin’in Borsa’dan Daha Tehlikesiz Olduğunu Gösterdi

“Kara Pazartesi” Bitcoin’in Borsa’dan Daha Tehlikesiz Olduğunu Gösterdi

ABD Borsalarında yaşanan çöküş tüm dünyaya kara bir pazartesi yaşattı. Bu durum, Bitcoin ve kripto paraların, aslında Borsa kadar tehlikeli olmadığını da gözler önüne sermiş oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
“Kara Pazartesi” Bitcoin’in Borsa’dan Daha Tehlikesiz Olduğunu Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftalarda ana akım medya başlıklarına baktığımızda birçok köşe yazarı ve uzmanların Bitcoin balonunun patlamış olduğunu beyan ettikleri görülüyor ve bu uzmanlar ile köşe yazarları, her zaman hisse senedi veya geleneksel borsa yatırımlarının daha güvenli olduğunu savında bulunuyorlardı. Bununla birlikte kripto para birimlerinin oldukça oynak bir zemin üzerinde durduğunu ve güvensiz birer yatırım aracı olduklarını dile getiriyorlardı. Ancak 5 Şubat Pazartesi günü Dow Jones Endüstri Ortalaması’nın 1,175 puan düşerek bir gün içerisinde son altı hafta boyunca kripto para birimlerinin kaybetmiş olduğu değerden daha fazla kayba uğradığı görülüyor.

Kara Pazartesi’de Göz Ardı Edilen Nokta

6 Şubat Pazartesi günü hem global hisse senetleri hem de kripto para birimleri için milyarlarca dolar kayıp anlamına geliyor. Bu yüzden de bu tarih ‘’ Kara Pazartesi ‘’ olarak adlandırılıyor. Kara Pazartesi içerisinde Dow Jones Endüstri Ortalaması saat 14:40 EDT civarında dünya genelinde 2008 ekonomik krizindeki düşüşünden daha büyük bir düşüş yaşadı. Buna rağmen ana akım medyada bu durum sadece geçiştirilmekle yetinildi. Ana medyanın kripto para birimlerindeki düşüşlerde gösterdiği o aşırı tepkiden Dow Jones düşüşlerinde eser bile yoktu. Üstelik Dow Jones hisseleri tüm kripto para birimlerinin toplam kaybından daha büyük bir kayıp yaşamıştı.

Yıkıntıları Kripto Paralar Topladı

Borsalardaki bu yorucu havaya ilave olarak, finansal yayın organı olan Business Insider tarafından borsanın yıkılması sonucu kırıkların kripto paralarda toplandığı aktarılmıştı. Bu raporla birlikte Dow, saat 14:40 civarlarında hafifçe dibe vurmaya başladığından tam 20 dakika sonra kripto para birimlerinin değeri yüzde 7 oranında fırladı.

Dünya Çapında Bir Düşüş Gözleniyor

Bununla birlikte dünya genelindeki borsalarda da genel bir düşüş yaşandığını söyleyebiliriz. BTC/USD piyasalarının düşüşü halihazırda ana akım medya tarafından daha göz önünde tutuluyor olmasına rağmen Dow, S&P 500, Nasdaq ve geleneksel diğer borsalarda gözle görülür bir düşüş gerçekleşti. Dow, bu düşüşü gün sonunda toparlamış olmasına rağmen diğerleri için durum hala kritik gözüküyor. Ayrıca ABD ve Asya pazarlarının yönlendirilmesinin ardından Avrupa borsaları da hızla düşüşe geçmiş bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP