DOLAR

32,6212

0.4%
EURO

34,9518

0.15%
ALTIN(gr)

2.502,75

0,75%
BİST 100

%
3 Maaş Almanın Önünde Engeller Kalktı Vatandaş İnanamadı
  • Finans 365
  • Finans
  • 3 Maaş Almanın Önünde Engeller Kalktı Vatandaş İnanamadı

3 Maaş Almanın Önünde Engeller Kalktı Vatandaş İnanamadı

Pandemi sürecinden dolayı zor zamanlar geçiren vatandaş aylıkların nasıl ne şekilde alınacağı konusunda araştırmalara girmiş durumda. Yasal çerçevede vatandaşın 3 maaş almasının önünde hiçbir engel bulunmuyor. Açıklamalara göre kişiler hem emekli aylığı alırken aynı zamanda dul ve yetim aylığı alabilir. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
3 Maaş Almanın Önünde Engeller Kalktı Vatandaş İnanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni Düzenleme İle Her Şey Bir Daha Hesaplanacak

Kanun hükümlerine göre 3 maaş almak sıkıntı değilken çıkarılan 5510 Sayılı Kanun ile bu 2 maaşa düştü. Kişinin annesi ya da babası 1 Ekim 2008 tarihinden önce ölmüşse o zaman iki aylık almanın yolu açılmış olacak. Ancak 5510 Sayılı Kanundan önce 3 maaşa kadar alınabiliyordu. Bu durumun da sebebi açıklamalara göre 2008 tarihinde önce SSK, BağKur, Emekli Sandığı ve bankaların farklı kurallara göre hareket etmesiydi. Her bir kurumun farklı kurallarla idaresi 3 maaş almayı elverişli kılıyordu. Ancak yapılan yeni düzenleme ile bu kurumlar tek bir yere bağlı hale geldi.

Karmaşa dul ve yetimler konusunda daha da artmaktadır. Kimin ne zaman öldüğü hangi maaşın ne zaman bağlanacağı kafaları hayli karıştırıyor. Yapılan bu düzenleme ile bunların da önüne geçilmiş. Zaman konusunda aylık hususunda zamanaşımı çok kullanılan bir yöntem değildir. Bu yüzden hak kaybından söz etmek mümkün değildir. Ancak geciken ayların olması ilgilerin dikkatinden kaçmayarak böyle bir düzenlemeye gidilmiştir. Detaylar tam belirlenmese de önceden alınmayan aylıklar ödemelere yansıtılacağı konuşulan fikirler arasında. Ancak kesinleşen bir bilgi olarak çalışan kadın ne SSK’dan ne de BağKur’dan yetim aylığı alamayacak. Gerekirse aylıkların birleştirilmesi de söz konusu olabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP