DOLAR

32,5856

0.3%
EURO

34,7141

-0.15%
ALTIN(gr)

2.520,74

1,48%
BİST 100

%
Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi İçin 1.2 Milyar Dolarlık Kredi Anlaşması İmzalandı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi İçin 1.2 Milyar Dolarlık Kredi Anlaşması İmzalandı!

Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi İçin 1.2 Milyar Dolarlık Kredi Anlaşması İmzalandı!

Asya Altyapı ve Yatırım Bankası ile Dünya Bankası toplam tutarı 1,2 milyon dolar olan Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi finansman sözleşmesini imzaladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi İçin 1.2 Milyar Dolarlık Kredi Anlaşması İmzalandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atılan imzaların ardından açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak sağlanan 1,2 milyon dolarlık kredinin Türkiye için çok büyük ve değerli bir finans kaynağı olacağına dikkat çekerek Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Projesi sayesinde bölgenin doğalgaz ticaret merkezi haline geleceği müjdesini verdi.

BOTAŞ Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi Türkiye’ye Güç Katacak

Gerçekleştirilen yeni projeler ile Türkiye’nin enerjideki dışa bağımlılığı azaltılırken Tuz Gölü yeraltı doğalgaz depolama projesi Türkiye için son derece büyük bir fırsat olarak öne çıkıyor. Projenin finansmanı için 1,2 milyon dolarlık dev kredi paketi de son derece ciddi bir kaynak olarak kabul edilirken Bakan Albayrak; “Hem geri ödeme koşulları ve uygun maliyeti hem de düşük faizi ile Türkiye için önemli bir finansman kaynağı olacak.

Geçen yıl Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisinin 550 milyon metreküplük ilk fazını devreye aldık. O gün milletimizle bu tesisimizin kapasitesini 5,4 milyar metreküpe çıkarma projemizi paylaşmıştık. İnşallah yoğun bir çalışma ile kapasiteyi kademeli olarak artıracak ve 2023 yılından önce 5,4 milyar metreküplük kapasiteye ulaşacağız. Silivri doğalgaz depolama tesisimizdeki genişleme ile birlikte 10 milyar metreküplük depolama hedefimize de ulaşacağız.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Kurumsal Bir Marka Haline Geldi

Bakan Albayrak açıklamasında “Türkiye artık öngörülebilir politikalarla geleceğe sağlam adımlarla yürüyor. Artık yatırımcılar da uluslararası finans kuruluşları da şunu iyi biliyor: Türkiye’nin önü açık. İhracatıyla, istihdamıyla, yatırımlarıyla büyümeyi destekleyecek her adımı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Ekonomide çok boyutlu bir dönüşümün yol haritasını hazırladık. Enerji de bu alanların başında geliyor. Enerjide Türkiye’yi bir üst lige çıkaracak teknoloji ve verimlilik odaklı bir altyapının temellerini attık.

Türkiye’nin enerjide gelecek vizyonu olan Milli Enerji ve Maden Politikasını ilan ettik. Artık kim gelirse gelsin önemli değil. Kurumlarda devamlılık esasından hareketle enerjide bütün hedeflerimizi hayata geçireceğimiz kapsamlı bir yol haritamız var. Türkiye artık kurumsallaşıyor. Kişilerden bağımsız bir yapıya kavuşuyor. Kişilerin değil, vizyonun, projelerin, yatırımların devamı söz konusu artık.” diyerek gelinen noktaya dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP