DOLAR

32,5908

0.34%
EURO

34,8019

0.16%
ALTIN(gr)

2.508,10

0,96%
BİST 100

%
25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek

25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye değişik bir teklif sunuldu, bu karara göre 25 yıl kocası ile evli kalan kadınlara maaş bağlanacak. Gündeme bir anda oturan haber kapsamında ev hanımlarının da emekli olabileceği tartışılıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
25 Yıl Evli Kalanlar Emekli Olabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev hanımlığı deyip geçmemek gerekiyor, çünkü en az dışarıda çalışanlar kadar yorucu ve emek gerektiren bir iş. Ancak emekli olamıyorlar, bu durum tarihe karışacak gibi görünüyor. Artık ev hanımları da emekli olabilecek, ancak bunun için kocaları ile 25 yıl evli kalmaları gerekiyor.

Kanun teklifi uzun zaman önce teklife sunulmuştu ancak hala tartışmalar devam ediyordu. 25 yıl eşi ile evli kalan kadınlara 1500 Tl maaş bağlanacağı iddiaları çığ gibi büyüyordu. Bu iddialara göre ev hanımları belirli koşullar sağlanırsa emekli olabilecek. Bu şartlardan bazıları;

Sigortalı çalışan olmamak

Düzenli bir gelirinin bulunmaması

Dul, yetim ve malullük gibi maaş ödemelerini almamak

Şeklinde sıralanabilir. Uzun zamandır hakkında farklı iddialar dönüyordu, fakat bir anda tüm siyasi partiler tarafından unutuldu ve TBMM gündeminden kalktı.

Ne Olacağı Hala Merak Konusu

Konuyla alakalı kesin bir açıklama gelmesi çoğu ev hanımı açısından büyük önem arz ediyor. TBM Sosyal Güvenlik Komisyonu Başkanı Ali Duman ev hanımlarının emekli olmasıyla alakalı açılan teklif hakkında, eğer kabul edilirse borçlanarak emekli olabileceklerini dile getirdi. Üstelik 50 yaşını doldurmuş ve yaşlılık maaşı almıyor olmaları da gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP