DOLAR

32,5148

0.18%
EURO

34,8318

0.28%
ALTIN(gr)

2.487,78

1,05%
BİST 100

%
Devlet Kredileri Arttıkça Arttı Başvuru Formları Nihayet Açıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Devlet Kredileri Arttıkça Arttı Başvuru Formları Nihayet Açıldı

Devlet Kredileri Arttıkça Arttı Başvuru Formları Nihayet Açıldı

Devlet bankalarla ve çeşitli kurumlarla anlaşarak kredi vermeyi planlıyordu. Bu planın ilk basamağı gerçekleşiyor. Kamu bankalarıyla yapılan anlaşmaya göre borçları kapattıracak kredi geliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Devlet Kredileri Arttıkça Arttı Başvuru Formları Nihayet Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredilerin kapsamı esnaflara verilen nitelikte olmayacak. Her vatandaşın kolaylıkla alabileceği bir kredi olacak. Kişilerin borçlarının yapılandırılması yerine kapatmasını açıklayan kredi de verilecek limit maksimum 20 bin TL olacak. 20 bin TL ve üzeri borçları vatandaşlar yine kendi ceplerinden ödeyecek. Faizsiz olacak olan kredi için 48 ay vade seçenekleri ön görülüyor. Pandemi dolayısıyla milyonlarca vatandaş kredi batağına düştü. Kimisi kredi çekip o borcun altında kaldı kimisi kredi kartlarıyla aynı sorunu yaşadı. Kredi notuna bakıp kredi veren bankalar ise bu vatandaşlara kredi vermeyi reddedince vatandaşın borcu gırtlağına kadar dayandı. Devlet ise bu duruma çözüm bulmak için bankalarla masaya oturdu ve şimdilik kamu bankalarıyla bir anlaşmaya vardı.

Diğer Borçlar da Kapatılacak

Vatandaşlara verilen bilgiler bunlarla da sınırlı kalmadı. Yapılan açılamaya göre vatandaşların hangi bankada borcu varsa bankadan kredi başvurusu yapması isteniyor. Ödemelerin nakdi olmayacağı sadece mevcut borçtan indirme yapılacağı konuşuldu. Başka bankalarda borcu olan vatandaşlar için ilerleyen günlerde daha farklı borçları için yapılacak. Yine kamu bankalarıyla yapılacak çalışmada özel bankaların borçları bu banaklarda birleştirtilecek. Ardından gerekli evrakların temininden sonra kişilere ödeme yapılacak. O kampanyanın limiti ise bu kampanyaya göre daha yüksek olacak. 75 bin TL’ye çıkartılacak olan limitler de 60 ay vade söz konusu olacak. Başvurular ise online olarak değil şubeler aracılığıyla yapılacak. Diğer başvuru yolları da şu an için kapalı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP