DOLAR

32,5970

0.37%
EURO

34,8285

0.26%
ALTIN(gr)

2.493,26

0,37%
BİST 100

%
Dubai Kripto Döviz Firmalarına Lisans Vermeye Başladı

Dubai Kripto Döviz Firmalarına Lisans Vermeye Başladı

BAE'deki ekonomik ve kurumsal gelir vergisi ile en büyük serbest ekonomi bölgesi, kripto döviz ticareti yapan firmalara lisanslar vermeye başladı. İlk lisans, kısa süre önce kripto dövüz hizmetleri sunan bir altın tüccar tarafından verildi. Dubai Ticaret Odaları Merkezi (DMCC), Dubai'de emtia ticaret akışlarını artırmak için 2002 yılında kurulan bir devlet kuruluşudur.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Dubai Kripto Döviz Firmalarına Lisans Vermeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DMCC Serbest Bölgesi, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en büyük ve en hızlı büyüyen serbest ekonomi bölgesidir. Merkezin web sitesi: “Dubai’yi global emtia ticareti için tercih edilen yer olarak ve dünyanın 1 No’lu serbest bölge olarak DMCC’yi konumlandırmaya devam eden bir dizi işlem yapıyoruz, yüzde sıfır kişisel ve kurumsal gelir vergisi sunuyor. Günümüzde 14.100’den fazla çokuluslu şirket ve girişimciler DMCC’yi ev adlandırıyor ve yaklaşık 90.000 kişi orada yaşıyor ve çalışıyor” dedi.

Thomson Reuters Zawya’nın Pazartesi günkü haberine göre, kriptokrat ülkelerde faaliyet gösteren firmaların serbest bölgelerden faaliyet göstermesine izin vermek için lisans vermeye başladı.

DMCC’nin emtia direktörü Sanjeev Dutta, yayıncılığın Merkez’in kripto para birimlerinde düzenlenmemiş bir pazarı “kolaylaştırmaya” başladığını söyledi. Bölgede kurulmayı düşünen firmaların “vaka” bazında değerlendirileceğini gerekçe göstererek, şunları dile getirdi: Benim için önemli olan, onu yenilik stratejinizin bir parçası olarak hala değerlendirmekte olduğunuz gerçeğidir. Bir şey için ‘Hayır’ veya ‘Evet’ demiyorsunuz, ancak keşfediyorsunuz, böylece karar verme zamanı geldiğinde başkalarının önüne geçeceksiniz.

Emtia Kripto Para Birimleri

DMCC, Dubai Akıllı Şehri projesi olarak başlayan ve bugün 46 üye örgütlenmeye sahip olan Global Blockchain Konseyi üyesidir. Merkezi’nin yenilik merkezi direktörü Franco Bosoni, kripto paraları meta olarak sınıflandırmaya yönelik küresel bir uzlaşmanın ortaya çıkmakta olduğunu belirtti ve haberin ayrıntılarını açıkladı.

Abu Dhabi Global Markets Regulatory Authority “nin sermaye piyasası müdürü Wai Lum Kwok Pazar günkü yayına yaptığı açıklamada, düzenleyicinin” kripto alışverişi ve aracılar için sağlam, riske uygun bir düzenleyici çerçevenin gözden geçirilmesi ve değerlendirilmesi “olduğunu söyledi. Belirli bir zaman çerçevesinin belirlenmediğini vurgulayan Başbakan, şunları söyledi:

‘Çerçevemizi geliştirirken, ABD yetkilileri, Japon yetkilileri vb. Ile de görüşmeler ve bu tür konuşmaları yapmak isteyeceğiz.’

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP