DOLAR

32,6012

0.38%
EURO

34,8074

0.2%
ALTIN(gr)

2.498,40

0,58%
BİST 100

%
İç Piyasada Son Durum! Seçim Sonrası Ekonomi Senaryoları
  • Finans 365
  • Finans
  • İç Piyasada Son Durum! Seçim Sonrası Ekonomi Senaryoları

İç Piyasada Son Durum! Seçim Sonrası Ekonomi Senaryoları

Ekonomi de son durum ne? İç piyasalar seçimden sonra nasıl olacak? Bakan'ın açıklamalarına göre seçim sonrası herşey düzelecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
İç Piyasada Son Durum! Seçim Sonrası Ekonomi Senaryoları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet ekonomik krize karşı adımlar atmaya devam etse de döviz kurlarındaki hareketlilik halen devam ediyor. İş dünyası ve en önemlisi vatandaş da ufak da olsa bir gerginlik var.

Seçim sonrasında halk ne ile karşılaşacağı konusunda ciddi tereddütlere düşmüş durumda. Üretim konusundaki sıkıntılar ve kararsızlık Türkiye’ye oldukça pahalıya mal olmaya başladı. Ekonomide alınan kararlar belli bir noktaya kadar yeterli olsa da tam anlamıyla etkisini gösteremiyor.

Yapılan yanlışlar ise vatandaşın ekonomiye olan güveninin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. Döviz kurları günlük 100 de 3 ile 5 arasında inip çıkarken dün doların 5,60 Türkiye’nin risk primini 458 seviyelerine ulaştı ve Ağustostan bu yana en yüksek düzeyi görmüş oldu.

Türkiye ekonomisinin son derece kırılgan ve dış müdahaleyi açık olduğunu düşünen uzmanlar 2000-2001 krizini örnek gösteriyor. Ekonomiye dış operasyonlar açık hale gelirse özellikle vatandaş en büyük sorunu yaşayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 1 Nisan 2019 dan sonra ekonominin çok daha iyi olacağını söyledi ancak bununla ilgili bir açıklama yapmadı. Hazine ve Maliye Bakanı yeni programlardan bahsediyor. Ancak orta ölçekli bir ekonomi ülkesi için bu durum çok da gerçekçi değil.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP