DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Hükümet ekonomik krizi önlemeye çalışıyor: 761 maddelik yasak!
  • Finans 365
  • Finans
  • Hükümet ekonomik krizi önlemeye çalışıyor: 761 maddelik yasak!

Hükümet ekonomik krizi önlemeye çalışıyor: 761 maddelik yasak!

Hükümet dolar krizi sonrasında artan ekonomik sorunların artmasını engellemeye çalışıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Hükümet ekonomik krizi önlemeye çalışıyor: 761 maddelik yasak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı’nın Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Yapılacak İthalatta Alınacak İzin Hakkında Tebliğ’de değişiklik kararı bugün onaylandı. Resmi gazetede yayınlanan karar ile yurtdışından 761 ürün kamu kurum ve kuruluşlarınca ithal edilmesine izin verilmeyecek ve tasarruf yapılması sağlanacak.

Bu ürünler arasında Ambulans, cenaze aracı, itfaiye aracı, karavan, kamyon, kamyonet, tren vagonu, tren ve metro yıkama makinesi, yol süpürme araları, çöp arabası, el arabası, pazar arabası, çelik kasa, araç altı görüntüleme sistemi, güvenlik kamerası, asfalt mikseri, asfalt kesme ve yama makinesi, askeri amaçlı telli ve telsiz telefon, ayakkabı dikiş makinesi, tuğla ve kiremit, kabuk ayıklama ve hasat makinesi, çay kurutma fırını, fındık toplama makinesi, lunapark oyuncakları, poşet kesim makinesi, şişme bot, ütü masası, yangın söndürme cihazı gibi birçok farklı ürün bulunuyor.

Bu ürünlerin ithal edilemeyecek olması ile yurtiçi talebe yönelmesi beklenen kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruf etmesinden daha çok döviz çıkışı yapmamasına önem veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP