Asgari Ücretlilere Zam Müjdesi! Ek Zam İçin Gün Belirlendi Mi?

Asgari Ücretlilere Zam Müjdesi! Ek Zam İçin Gün Belirlendi Mi?

Yüzlerce asgari ücretli çalışanlar için müjdeli haber kapıda. 2021’de yeni belirlenecek olan ek zam haberi şimdiden herkesi sevindirdi. Şimdi insanlar bu zammın yılbaşında verilip verilemeyeceğini tartışıyor. Asgari ücret zammı kaç oldu? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
Asgari Ücretlilere Zam Müjdesi! Ek Zam İçin Gün Belirlendi Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzbinlerce çalışan asgari ücretle geçinemedikleri için büyük bir zorluk yaşamaktaydı. Devlet tüm çalışanları için kolaylık yaparak yeni bir zam müjdesi geldi. 2020’de zam belirleme görüşmelerinde Türkiye İş Sendikası ve hükümet ile ortak karara varılamamış ve sendika üyeleri kurumun teklifini kabul etmek zorunda kalmıştı. Bu durum tüm çalışanları hayal kırıklığına uğratmış ve emeklerinin karşılığını tam olarak alamadıklarından şikayet etmişlerdi. Bu sefer hükümet için yeni bir müjde geldi. Buna göre asgari ücretlere yeni bir ek zam yapılacak. 2020 yılında yalnızca %15’lik bir artış sağlanmış böylece net ücret 2.324 olarak belirlenmişti. Şimdi tüm gözler yeni yapılacak zamda. Bu düzenleme paketinde neler var?

2021 Asgari Ücret Ne Kadar?

Ek zam için bekleyişte olan çalışanlar için zammın nasıl olacağı konusunda tartışmalı fikirler var. Uzman kişilerin yaptığı açıklamalara göre 375 TL olan gelir vergisi ve 22 TL olan damga vergisi de maaşlara eklenecek. Böylece 2020 belirlenen zammıyla bile asgari tutar 2.721 TL’ye yükselecek. Bu da zam hayali kuran pek çok vatandaşı sevindiren bir haber oldu. 2021 için ne kadar zam yapılacağı konusunda ise net bir bilgi henüz verilmedi. Aralık ayında toplanacak komisyon tek oturumda anlaşabilecek mi yoksa yine uzlaşma yoluna mı girecekler herkes merak ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP