81 İldeki Kadınlar İçin Büyük Haber 40 Bin TL Geri Ödemesiz Destek Sağlanacak

81 İldeki Kadınlar İçin Büyük Haber 40 Bin TL Geri Ödemesiz Destek Sağlanacak

Devlet kendi işini kuran vatandaşlara koşulsuz şartsız destek verirken kadınlar için de ekstra çalışmalarda bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:47
81 İldeki Kadınlar İçin Büyük Haber 40 Bin TL Geri Ödemesiz Destek Sağlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan en son açıklamada 81 ildeki kadınlara dev hibe desteği verileceği açıklandı. 25 bin TL ile 40 bin TL arası olan ödemenin tutarını yine girişimcikadınlar belirleyecek. Yaş sınırının olduğu destek ödemesine maksimum 55 yaşındaki kadınlar katılabilecek. Alt sınır ise 15 yaş olarak belirlendi. Başvuruların ardından kısa bir eğitim programı yapılacak. Eğitim programında bir girişimcinin sahip olması gerektiği her bilgi işlenmeye çalışılacak. İş yeri sahibi olamayıp eğitim ve hibe desteğinden yararlanmak isteyen kadınların katılacağı gibi iş yeri sahibi olan kadınların da bu çalışmaya katılması isteniyor. Bir nevi danışmanlık gibi olacak eğitimde çok sık yapılan hatalarda işlenmiş olacak.

Her Kesimden Kadın Katılabilecek

Verilen eğitimlerdeki amacın hibe desteklerinin en doğru şekilde nasıl kullanılacağının belirtilmesi olarak açıklandı. Toplamda 765 bin TL destek ödemesi sağlanması için ödenek ayrılmış durumda. 29 kadının seçilerek verileceği bu ödemeden önce proje oluşturulması istenecek. Oluşturulan projeler ilgililer tarafında değerlendirilecek. Verilen eğitiminproje doğru şekilde kullanıldığı tespit edilirse ödeme gerçekleştirilecek. 40 bin TL’nin yerinde ve verimli kullanılması için bu eğitimlere ve proje yarışmasına gerek olduğu belirtildi. Başvurular kısa süre içinde başlayacak ve başvuru süresi uzun tutulmayacak. Kısa zamanda eğitimlere geçip proje üretimisağlanacak. Ülke ekonomisi için de gerekli olan bu konu için hem devlet hem yetkililer gece gündüz çalışıyor. Projeler de ekonomiye destek verecek şekilde oluşturulacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP